Курсове по руски език

ФОРМИ НА ОБУЧЕНИЕ
Онлайн обучение

Групово обучение

Езиковите курсове по общ руски език в езикова школа „Омега" са съобразени с OЕЕР (Oбща Европейска Езикова Рамка). Работим с "Контакт", която е изключително удачна за усвояване на руския език до едно отлично ниво и владеене както на писмената, така и на разговорната форма на езика. Ориентирана е към усвояване на лексика, която се използва в ежедневния език, областта на професиите, икономически и банкови термини, необходими за пълноценното пребиваване в страната или оформяне на формални и неформални писма. Учебното съдържание е съобразено с разработените от Института по руски език “ А. С. Пушкин“ (Москва) международни стандарти за владеене на руски език като чужд.

Нивата А1, А2 и В1+ са с продължителност 100 уч. ч. (по 40 минути). Курсовете за В1.1, В1.2, В2.1, В2.2, С1.1 и С1.2 са с продължителност 70 уч.ч., а В2+ е 120 уч.ч.

Групите са от максимум 10 души.

График на предстоящите групови онлайн обучения:

КУРС И НИВОХОРАРИУМДНИЧАСНАЧАЛО И КРАЙЦЕНА 
Руски език A1.160 уч.ч. вт. и четвъртък19:00 – 21:00 ч.08.10 - 15.12.2020 г.180 лв.ЗАПИШИ СЕ!

Имате нужда от още информация за нашите групови курсове по руски?
Индивидуално обучение

При индивидуално обучение Езиковa школа „Омега” предлага четири пакета от учебни часове с различна големина /един учебен час е 40 минути/:

  • пакет от 20 уч. ч. –  максималната продължителност може да е 2 месеца
  • пакет от 40 уч. ч. –  максималната продължителност може да е 4 месеца
  • пакет от 60 уч. ч. – максималната продължителност може да е 5 месеца
  • пакет от 80 уч. ч. –  максималната продължителност може да е 6 месеца

График на занятията

Всеки индивидуален курс започва не по-късно от седем работни дни след записване. Ученикът избира сам часовете и дните, в които да посещава занятията в Езикова школа „Омега“:

  • от понеделник до петък от 09:00 до 18:00 ч.
  • събота и неделя от 10:00 до 18:00 ч.
Вижте повече информация за индивидуалното обучение по руски:
Разговорни курсове

Разговорните курсове по руски в Езикова школа "Омега" са само индивидуални. В тях ще ви помогнем да преодолеете езиковата си бариера и да активизирате всички граматични и лексикални познания по езика. Когато сте само вие и преподавателят, имате възможност да използвате цялото му време и внимание, за да работите в конкретни проблемни за вас области. Когато сте в индивидуален разговорен курс, може да дискутирате по теми и извън учебната програма, които ще ви помогнат да се отпуснете и да преодолеете стреса и да се научите лесно и безпроблемно да изразявате себе си на руски.

Индивидуалните разговорни курсове в Езикова школа „Омега“ са след завършени нива А2 и В1.

Научете повече за нашите разговорни курсове по руски:

Заяви безплатна предварителна консултация!

Предварителната консултация с методолог информира за различията в учебните програми и възможността да се избере тази, която е най-подходяща и отговаряща на индивидуалните нужди и цели в зависимост дали сте начинаещ, искате да подобрите ниво или да се подготвяте за сертификатен изпит. 

Защо да учим ?
  • Заедно с английския и китайския, руският е един от трите най-широко разпространени езика в света.
  • На него е публикувана повече от една четвърт от световната научна литература.
  • Той е най-разпространеният славянски език, говорен от около 167 000 000 души в Русия и други страни.

През 20 век руският език придобива голямо политическо значение и днес е официален на няколко държави (Русия, Казахстан, Беларус, Киргизстан), както и на Организацията на обединените нации.

Като славянски език, съвременният руски пази падежната си система, но включва и голям брой чуждици, навлезли в областите на политиката, науката и техниката.

Азбуката му е кирилица, почти изцяло съвпадаща с българската. Тя също произлиза от първоначалната кирилица, но се основава на проведената от Петър I през 1708 гражданска реформа на азбуката. През 1918 руската азбука отново е изменена.

Близостта между българския и руския е добър стимул да започнете с уроците. Но едва ли това ще бъде единствената причина да се нуждаете от обучение. Русия е световен икономически гигант и ако вашият бизнес е свързан с нея, да говорите езика на партньорите си е не само улеснение, а необходимост. Посетете офиса ни в София, за да научите повече за курсовете за начинаещи и напреднали, които предлага „Омега“