Сертификат DSD 2, за да учим в Германия

Oтгoвapя нa нивo B2 – C1 oт Oбщaтa eвpoпeйcĸa eзиĸoвa paмĸa. Cлyжи ĸaтo yдocтoвepeниe нa влaдeeнeтo нa eзиĸa нa пoдxoдящoтo нивo зaeднo c дpyги изиcĸвaния зa пpиeмaнe във BУЗ в Гepмaния.

Компоненти за изпита

Писмената част:

  • Четене с разбиране – 85 мин.; включва 5 кратки и 3 дълги текста и въпроси към тях;
  • Слушане с разбиране – за 50 мин. кандидатите трябва да изслушат 6 записа и да отговорят на въпросите към тях; аудио материалите включват диалог, монолог и 4 записа, тематично свързани помежду си;
  • Умения за писане – кандидатът получава 1 страница с въпроси и 1 страница с текст и изображение; в рамките на 120 мин. трябва да напише собственото си мнение по зададените въпроси, да възпроизведе дадения текст и да опише картината, която вижда.

 

Устна комуникация:

  • Част 1 – кандидатът трябва да представи монолог по зададени ключови думи и да отговори на въпросите от изпитващия по свободен и спонтанен начин;
  • Част 2 – кандидатът изказва мнението си по предварително зададена тема, а след това следва обсъждане с изпитващия по изложените аргументи.

Цена

За актуални цени на всички изпити е най-добре да проверите на сайтовете на оторизираните изпитни центрове.

Свържете се с нас!

Езикова школа „Омега“ предлага индивидуална подготовка за желаещите да се явят на изпит за сертификат. Свържете се с нас за БЕЗПЛАТНА консултация, за да научите повече за изпита подготвителните ни курсове!