Защо да изберем онлайн курс, а не онлайн уроци по английски в интернет?

Защо да изберем онлайн курс, а не онлайн уроци по английски в интернет

По време на работа, срам не срам, постоянно отскачаме до бюрото на колежката да я питаме  „тази дума какво значеше“ или „това как да го преведа“. Да, факт е, че има онлайн преводач, но с него се справяме добре, когато превеждаме от английски на български, но обратното… е, тук си трябват вече сериозни знания. Решението да се запишем на курс по английски език отдавна е взето, но все не остава време. Както и да въртим и пренареждаме програмата – това са часове, по голямата част от които губим в път из трафика, и не можем да си го позволим.

Въпреки това спешно ни трябва да подобрим езиковите си умения и намираме няколко варианта – онлайн курс в езикова школа „Омега“ и онлайн уроци по английски в интернет. Колебанието е голямо, защото и двете ни звучат почти еднакво, но… само до момента, в който не разберем какво губим и печелим  в единия и в другия случай.

Да учим сами или с учител?

На този въпрос отговорът е категоричен.  Когато изучаваме чужд език, имаме нужда от човек, който да ни обяснява това, което не разбираме, да ни дава примери и да говори, за да развиваме слух и произношение. Когато учим с онлайн уроци по английски трупаме нови знания, но трябва сами да търсим отговор на въпросите, които винаги изникват. Дори да намерим правилните такива, губим от така ценното ни време. При онлайн обучението в езикова школа „Омега“ урокът се провежда с преподавател, с който комуникираме, свързвайки се към виртуална класна стая с микрофон и камера. Чувстваме се като на истински урок на място, гледаме от дъската, вдигаме ръка, правим упражнения с други курсисти и т.н.

Безценната обратна връзка.

Когато използваме онлайн уроци по английски, за да подобрим знанията си, можем да правим предварително зададени упражнения и да проверяваме дали сме дали правилни отговори, но нямаме насока при грешните такива. Когато учим онлайн с преподавател във виртуална класна стая, той може да оцени пропуските ни и да ни даде допълнителни упражнения, за да ги запълним.

Как да докажем знанията си?

Да учим с онлайн уроци по английски звучи чудесно, но в даден момент може да ни се наложи да докажем на своя работодател придобитите си умения, особено ако се стремим към по-висока позиция или повишение. В този случай залагаме на онлайн курс в езикова школа „Омега“, тъй като след приключването на курса можем да се явим на тест, на база на който да получим Сертификат за владеене на езика по Обща европейска езикова рамка.

Хората са казали „Не всичко, което лети, се яде“, но към днешна дата можем да модернизираме поговорката така „Не всичко, което е онлайн, е еднакво добро“. Убедихме се сами.

 

Прочетете още:

 

Разгледайте още:

© 2024 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg