Вярно ли е, че хората говорещи повече езици изкарват повече пари?

Вярно ли е, че хората говорещи повече езици изкарват повече пари?-снимка

Краткият отговор е да – вярно е! Разбира се, това не е единственото условие, което ще ви донесе успех, а и по-добри финансови постъпления. Но много често, знанията и талантите ви могат да се окажат неприложими, ако не владеете поне един чужд език. А ако все още не виждате връзката между чуждите езици и печеленето на пари, нека ви дадем няколко основания да се замислите. 

Повече възможности за работа

Истината е, че колкото повече езици владеете, толкова повече възможности ще се откриват пред вас. Когато става дума за намирането на работа, принципът е прост и се нарича свободен пазар. Вие имате таланта, уменията и личните си качества, които да предложите на пазара на труда. Но, ако владеете само родния си език това определено стеснява кръга от възможности. Особено ако този език е български, на практика това ви ограничава само в границите на родния пазар на труда. Език като английския например, ще ви даде почти неограничени възможности на глобалния пазар на труда, а това означава и по-добра заплата. 

По-лесна и лека комуникация

В днешно време е почти невъзможно да не се сблъскате с необходимостта да общувате на език различен от родния си. Особено важно е това, когато става дума за работната ви среда. Независимо дали сте продавач в магазин или мениджър в голяма фирма. Когато владеете друг език, това ще улесни работа ви с клиентите или партньори от чужбина. Пряката ви комуникация не просто ще направи добро впечатление и ще поласкае отсрещната страна, но ще ви даде и предимството, да сте информирани от първа ръка – без преводачи, без нужда от посредници. Така ще може да следите и контролирате работата без да се притеснявате от недоброжелателна намеса или недоразумения. А по-добрите резултати са най-важното условие за подобряване на доходите ви – премии, бонуси или процент от добра сделка. 

Възможност за създаване на повече контакти и връзки

Владеенето на чужд език ви дава и още едно предимство – свободното общуване с хора от целия свят ви помага да изградите добри лични взаимоотношения с тях. Дори контактът ви да е стартирал като служебна комуникация, той лесно може да прерасне в личен. Възможността хората свободно да споделят възгледи, идеи, преживявания, общи интереси често прераства в приятелство, което може да се окаже много полезно, ако решите да си потърсите по-добра работа. Така на своя страна ще имате не просто някой, който да ви насочи към определена фирма или позиция, а човек, който ви харесва и с готовност би ви препоръчал пред бъдещ работодател. 

Възможност за учене и информиране от повече източници

И както казахме в началото, езикът не е единственото, което трябва да владеете, за да постигнете успех. Но знанията и уменията се придобиват с учене. Колкото повече езици владеете, толкова повече информация ще е достъпна за вас. И тук не става дума само за учебници и академични трудове, които са в полето на вниманието ни основно в университета. Светът непрекъснато се развива, откритията и новостите вече са ежедневни новини. А чуждият език ще ви помогне да имате достъп до първоизточника. Това със сигурност ще ви спести време и ще ви помогне да използвате информацията преди конкуренцията. 

Всичко казано по-горе важи и ако притежавате собствен бизнес. Повече възможности, по-добра комуникация, създаване на контакти и повече източници на информация. Всичко това ще ви помогне да сте крачка напред и да използвате всички възможности на глобалния свят, за да постигнете успех в бизнеса. 

А ние, от Езикова школа “Омега” можем да ви помогнем да направите първата крачка към света като проговорите на чужд език. Изберете обучение за себе си или за вашия екип или ни се обадете, за да ви консултираме. Повече за нашите курсове, може да научите тук https://omegals.bg/kursove/za-vyzrastni/ или ни пътърсете на: +359 878 566 537; 02/423 21 21

© 2024 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg