Учиш немски? Чудесен повод да се разходиш до Виена и околностите

Учиш немски? Чудесен повод да се разходиш до Виена и околностите 3

Няма по-добър повод да приложиш своите познания по немски език от този да попаднеш в среда, в която той се говори навсякъде около теб и ти се налага често да питаш за насоки и упътвания. За да бъде изживяването незабравимо, можеш предварително да планираш кои да бъдат тези места. Ние ти предлагаме списък с едни от най-красивите градчета и забележителности в Австрия и по конкретно тези, които са в близост до Австрия, за да можеш да им се насладиш при едно посещение. Няма да се спираме на самата Виена, защото за нея пътеводители и информация има много и истинското предизвикателството за теб ще са по-малките населени места. От една страна те са изключително кокетни и заслужават твоето внимание, а от друга са възможност да се срещнеш с местната култура и жители и защо не да поговориш с тях на немски. Те винаги с удоволствие разказват за традициите в региона.

 

Реки, гори и винарски селца

В западна посока от Виена се намират едни от най-красивите градчета, разположени по брега на река Дунав, където може да се насладиш не само на страхотни гледки, но и на ароматно вино. Обиколката задължително трябва да включва Шпиц (Spitz), Дюрнщайн (Dürnstein) и Вайсенкирхен (Weißenkirchen), както и Кремс (Krems). След това в района препоръчваме и Виенската гора (Wienerwald), както и Вахау (Wachau) – е включена в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО през 2000 г. Посетителите често идват заради популярното вино, което се произвежда в района в имения, построени преди векове, които все още пазят духа от миналите времена.

Реки, гори и винарски селца

 

История, релакс и завладяващи гледки

В югозападна посока от Виена се намира абатството Heiligenkreuz, манастирът Светия кръст Хайлиген кройц (Heiligenkreuz) както и ловното имение Майерлинг, които заслужават твоето внимание. Опитай се да упражниш наученото по немски език и да поговориш с местните. Може да не разбереш всичко, но определено ще запомниш всеки детайл от историята на славните времена, в които ще се потопиш. Ако имаш нужда от релакс, задължителна спирка в маршрута ти трябва да бъде и спа курортът Баден, който изобилства от лечебни топли минерални извори, познати още от времето на Римската империя. Обиколката може да завърши с няколко места, които притаяват дъха с красивите си гледки: Зеегроте – бивша мина за гипс, където сега е едно от най-големите подземни езера в Европа, замъкът Лихтенщайн (Liechtenstein) и за финал – планинска разходка из Пухберг ам Шнеберг (Puchberg am Schneeberg).

История, релакс и завладяващи гледки

 

Дворци и исторически находки

Ако се интересуваш от история, не пропускай Карнун – известен археологически музей, който изобилства от находки от римско време. Той се намира на изток от Виена и може да бъде съчетан с разходка до Братислава. Ако ли не, малко по на юг, може да направиш красиви снимки на езерото Нойзидлер и да се разходиш из някои винарски селца, разположени в района – препоръчваме ти Руст и Мьорбиш. Остави си време и за двореца Schloss Hof, чиито градини очароват всеки един посетител. А ако искаш да се пренесеш още по-назад във времето, ще трябва да отпътуваш в северна посока от Виена, където се намира замъкът Кройценщайн (Kreuzenstein). Когато го посетиш сякаш имаш чувството, че зад теб идва карета, пред теб излизат рицари, а ти си част от средновековна приказка…
Дворци и исторически находки

Май е време за опресняване на познанията по немски и плануването на една нова вълнуваща екскурзия, нали?

 

Прочетете още:

 

Разгледайте още:

© 2020 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg