Руският – силното оръжие в твоите знания!

Руският език – силното оръжие в твоите знания
Струва ви се, че руският език вече е отживелица? Та нали английският език нахлува все повече в ежедневния ни живот? Или пък испанският език, който го говорят масово във всички континенти? Да, но едното твърдение не изключва другото.
Преди години всички изучаваха руски език. След това настъпиха години, в който той се считаше за недотам използваем. Времето обаче доказа обратното. Все повече фирми изискват познания и по руски език, а в областта на туризма той е почти задължителен. Други причини да учим руски език могат да бъдат…

… защото руският език е най-мащабният език в Евразия

И това не е малка челна титла, ако се проспрем и замислим, че в Евразия се включват редица големи държави. Най-първосигнално се досещаме за Китай, Индия, Казахстан… Подкрепено с цифри, руският език се говори средно от 300 милиона души, 160 милиона от които го считат за техен роден език.

… защото от общо хиляди езици, 10 са световноговорими и руският език е на 5 място сред тях! 

И не е безпричинно, ако вземем предвид факта, че той е най-говоримият сред славянските езици и е втори език на 114 милиона души.  Учи се като избирателен предмет не само в българските училища, но и в други европейски страни;  най-масово застъпено е в Полша, балтийските държави, Чешка република, Унгария, Албания и Словакия.  Допълваме с нeмаловажния факт, че руският  е официален език и в ООН.

… защото Русия е съкровище от възможности за бизнес развитие!

Не е тайна за никого, че страната е най-голямата в света и като такава побира в себе си природни богатства, които развиват руския пазар. Затова и Русия е от голям интерес за международни партньорства, инвестиции и за по-предприемчивите: поле за отваряне на нова компания. А който иска да започне сериозен бизнес, му трябва и сериозен подход към комуникацията. Ето защо да владеете руски език е задължително, ако искате да впечатлите, установите и задържите руски партньорства.

… защото руският език е път към руската душа.

А тя е необятна! Наскоро руското правителство даде достъп до руските архиви и всеки, който има интерес или работа с тях може да се потопи в дълбочина. Руският език дава достъп до множество исторически томове, в които да погледнете истината от други ъгли. За любителите на класическата литература , музика и творчестно – руският език е важен ключ към обогатяване в този свят! Знаете ли руски език, отваря ви се света към творчеството (в оригинал) на талантливи руски писатели като Чехов, Пушкин, Толстой, Гогол и др.

 

Може да допълните списъка и със своя собствена причина и да се запишете за курс още сега. Уговорете час бързо и лесно.

 

Прочетете още:

 

Разгледайте още:

© 2024 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg