Разберете как се учи език в Езикова школа “Омега”

Как се учи английски в Езикова школа "Омега""

Какво си представяте, когото мислите за уроци по чужд език? Може би нещо като – класна стая, преподавател, дъска, отваряте учебника и започвате! Да, картинката е вярна, но съвсем не изчерпателна, когато става дума за обучението, което ние в Езикова школа “Омега” предлагаме. Процесът по усвояването на чужд език има своите специфики. А за да бъде той пълноценен, е от изключителна важност преди старта на уроците да бъде свършена малко предварителна работа. Така часовете, за които ще платите, ще бъдат запълнени само усвояването на точните знания, без излишни недоразумения, изразходване на време за уточняване и “опипване на почвата” от двете страни. Нека ви обясним подробно какво имаме предвид.

Какво представляват пробните часове

Както вече казахме, когато за първи път дойдете при нас, за да ви предложим най-доброто обучение, трябва да опознаем вашите нужди и да ви помогнем да изберете онова, което най-бързо ще ви доведе до целта. Едно от най-добрите средства за това са пробните часове, които могат да бъдат:

  • с методолог – той ще ви помогне да фокусирате правилно целите си относно езиковото обучение и ще ви даде съвети и план как най-бързо да ги постигнете. Ще провери нивото ви на владеене на езика и ще помогне на преподавателя да изработи система за предстоящия ви курс.
  • за да изберете вида на обучението – ако се колебаете дали да е групово или индивидуално, пробният час ще ви помогне да разберете кое от двете би ви допаднало повече. Може да усетите атмосферата и темпото на работа в група или само с преподавател и да прецените преди да се запишете. 
  • за да изберете преподавател – ако вече сте избрали типа обучение, но се чудите на кой преподавател да се доверите – може да вземете пробен час и да видите как работят. 
  • пробен час за деца – при нас практически той е задължителен. Децата са специфична аудитория и към обучението им трябва да се подхожда с изключително внимание и отговорност. Затова преди да предложим курс, ние държим да проверим нивото, предпочитанията и личните характеристики на детето. Важно е избраната форма на обучение и преподавател да го стимулират и провокират да работи с желание, а не да го смущават и затрудняват.

Защо са полезни

Това е един от най-бързите и ефикасни начини да:

  • проверите вашето истинско ниво във всеки от петте му компонента. Тоест – често езикът, който искаме да учим, ни е познат или го владеем на определено ниво. Но сами трудно можем да преценим дали всички компоненти – писане, четене, слушане, диалогична и монологична реч, са на едно ниво и съответно къде да наблегнем при обучението. Така няма да губите време в часовете, а ще работите само по материала, който ви е нужен.;
  • да получите допълнителни методически насоки и план за индивидуалното ви обучение. Тоест, когато обучението е индивидуално /онлайн или присъствено/ нашите методисти могат да изготвят личен план за вас. Той може да следва определена учебна система и да е допълнен с необходимите упражнения или материали, изцяло съобразени с вашите конкретни нужди от езика.;
  • да изберете вида обучение. Тоест – ако се колебаете коя форма на обучение е по-удачна за вас – групова или индивидуална, може да проверите в реална обстановка и после да изберете. Така ще избегнете дилемата, а и няма да пропилявате време и пари в нещо, което не работи за вас.;
  • да изберете точния преподавател. Нашите преподаватели несъмнено са доказани професионалисти, но ние знаем, че за да върви учебния процес гладко и ефективно е нужно и още нещо. Затова е важно да изберете преподавател, който не просто владее материята перфектно, но и говори на “вашия език”, тоест допада ви темпераментът му, начинът му на преподаване и като цяло личността му. 

Колко струват и как да го заявите?

Пробните часове са безплатни. Тяхната цел е да ви помогнем да изберете онази от нашите услуги, която най-добре да отговори на потребностите и целите ви. Необходимо е единствено предварително да заявите желания пробен час пред администрацията, за да могат колегите да организират посещението ви. Можете да направите това по телефона, мейла или на място в офиса ни на адрес София, бул. “Витоша” 29. 

Преподаватели

Всички наши преподаватели са филолози с едно или две висши образования свързани с чужд език. повечето от тях имат и допълнителни сертификации относно преподавания език.

Е, виждате ли сега, защо в началото твърдяхме, че картинката е непълна. Защото преди да влезете в час с преподавател има няколко дребни, но много съществени детайла, за които ние трябва да се погрижим. Защото ученето е процес, който изисква не просто да разтворите учебника, а да отворите ума си и да фокусирате усилията си в правилната посока. Ние знаем как да ви помогнем да го направите, просто ни се обадете на 02/423 21 21; 0878 566 537.

© 2024 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg