Практикувай онлайн английски език, за да развиваш уменията си!

Практикувай онлайн английски език, за да развиваш уменията си

Всеки човек, когато учи чужд език, се сблъсква често с проблема, че усвоява нови знания, но изпитва затруднение, когато се наложи да ги приложи на практика. Не винаги има време за записване на разговорен курс, а и на него рядко могат да се засегнат темите, които интересуват всеки ученик по отделно.

Ако сте се записали на курс или ходите на уроци, но искате да се чувствате в свои води, когато комуникирате, едно добро решение е да практикувате онлайн английски. Това включва използването на всички ресурси, които са налични в интернет и биха ви помогнали да се „пречупите“ и да започнете да говорите.

Практикувайте онлайн английски като част от група със сходни на вашите интереси.

Със сигурност сте част от групи в социалната мрежа, в които обменяте опит и информация по теми, които ви вълнуват – били те кучета, спорт, филми или с професионална насоченост. Опитайте се да намерите подобни групи, но позиционирани в друга държава, в която се говори на английски език. Това може да са групи във фейсбук или форуми, от които може да научавате полезна за вас информация. Желателно е да завържете разговор с останалите членове и да общувате, макар и писмено, както бихте го направили на живо. Да използвате онлайн английски по този начин може да бъде освен полезно и занимателно.

Слушайте онлайн английски

Изберете си радиостанции, които пускат музика, която харесвате или са с тематика, която е сходна на вашите интереси. Ако не сте запознати с чуждите радиостанции, може да надникнете в този [seo_hide hashstring=“23642e39b937198b4151e23d8d5a5c2a“] и всеки ден да прослушвате една от тях, докато не намерите това, което бихте слушали с интерес. Един добър навик е да си пускате да слушате онлайн английски, докато не вършите нещо важно, за да може по-внимателно да чувате разговорите. Естествено, най-полезни биха ви били станциите, в които има повече дискусии или интересни водещи, които развиват любопитни теми.

Гледайте онлайн английски филми

Това може би е най-увлекателният и приятен начин за учене и затвърждаване на знанията. Като начало може да си включвате субтитрите, после може да преминете и на ниво да слушате и разбирате без тях. Когато гледате онлайн английски филми, имате възможност да обогатите речника си с думи и изрази от ежедневието, които рядко се срещат в учебниците.

Ако можете да комбинирате всички изброени начини, би било чудесно, но ако трябва да изберете един от тях, то определено ви съветваме да е първият – да практикувате онлайн английски като част от група или форум, свързан с вашите интереси, защото в този случай комуникацията е двустранна и не сте просто пасивен зрител или слушател, а се налага да пишете и да оформяте изречения, в които да включвате всички научени правила и думи.

Дайте си сметка колко време дневно прекарвате в интернет и после се замислете дали не е добре да използвате част от него за да подобрите нивото на своя английски. Ако пък искате да учите онлайн английски под формата на курс, разгледайте предложенията тук или като ни потърсите лично на тел.: 02/423 21 21; моб.: 0878 566 537; email: office@omegals.bg

Разгледайте още: