Подобряване на английски език със слушане на подкаст

Подобряване на английски език със слушане на подкаст - изображение

За онези, които все още не знаят, podcast е нещо като новото влогърство. Форматът дава удобство и свобода и е все по-предпочитан от всякакъв тип инфлуенсъри, онлайн треньори и изобщо хора, които искат думите им да станат достояние на по-широк кръг от слушатели. Най-често той е под формата на радио предаване с водещ и гости или като монолог на някого, който иска да сподели размисли по полезна и важна тема. Подкастовете могат да се свалят от интернет и да се гледат или слушат, според предпочитанията и възможностите на потребителите. Най-хубавато е, че за разлика от радиото, можете да ги слушате и през MP3 player или iPod. Въпреки че могат да се свалят, това категорично не ги прави просто “записи на монологична или диалогична реч”. Подкастът е като радио или видео предаване на живо, което обаче може да слушате или гледате през различен тип устройство, много по-лесно и удобно. Затова не може да превъртате напред или назад, можете просто да пуснете и да слушате или гледате. 

Всичко това прави подкастовете особено подходящи, ако искате да подобрите уменията си по английски, например. 

Как подобрява уменията ни за разбиране

Както казахме, подкастът е нещо като модерно радиопредавене – реч в реално време, на различна тематика и с различни събеседници. Дори и когато е воден само от един човек, той отново има предимството да е реч в реално време, наситена с всички емоции и интонации, които темата предполага. Точно това прави подкаста идеален за подобряване на уменията ви да чувате и разбирате английска реч. Как да го направите:

  1. Изберете теми, които ви интересуват;
  2. Потърсете в интернет за подходящи подкастове по тях, прослушайте и изберете онези канали, които ви допадат най-много;
  3. Отделяйте време, за да слушате или гледате всеки ден – докато шофирате или се возите на път за и от работа, докато се приготвяте за работа сутрин, вместо сериал вечер, докато отивате на урок по английски в Езикова школа “Омега” … възможностите са безкрайни. 

Как подкаста ще работи за вас:

  1. Ежедневно ще тренира слуха ви да чува и различава думите в непринуден поток на речта;
  2. Ще стимулира мозъкът ви да разбира смисъла бързо като избягва стреса да превежда непременно всяка чута дума;
  3. Ще обогати речта ви с думи и изрази, които са често употребяване в различни делнични или официални ситуации;
  4. Ще учите и придобивате увереност без стрес и излишни разходи.

Не е ли твърде екстравагантно

Подкастът е просто удобство. В свят, където времето е най-ценният ресурс, той ви дава възможност да слушате хората и темите, които са ви полезни и забавни. Може би е по-нетрадиционно, но е по-удобно е от четенето на книга в метрото. А единственото, което рискувате е понякога да се усмихвате по-широко на хората около вас, докато слушате подкаст с весел диалог, например. Всъщност, този риск си заслужава усилието, доказано е – усмивките са заразни!

Разбира се, подкастът е само допълнително средство, което да подпомогне подобряването на вашите комуникативни умения в английския език. Но, той може да работи предимно върху умението ви да слушате и разбирате. За да сте на добро ниво и когато се наложи да отговорите се нуждаете от друг тип помощ – тази на опитен преподавател. Професионалисти с богат опит ви очакват в Езикова школа “Омега”. Независимо от нивото ви, при нас ще напредвате лесно и равномерно по всички компоненти на езика – лексика, граматика, слушане и разбиране, диалогично и монологична реч, писане. А тези от вас, които предпочитат дистанционните занятия, може да разгледат онлайн уроците по английски език. Заповядайте и се уверете сами!

© 2020 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg