По-добрата алтернатива на самостоятелното онлайн обучение

По-добрата алтернатива на самостоятелното онлайн обучение

Рано или късно идва момент, в който решаваме, че щом успяваме да се справим успешно със сто неща, няма причина да не прибавим и още едно към тях. И да речем, че 101-вото нещо е изчуване на чужд език. Защото ни харесва, защото не можем да продължим напред, ако не го знаем, или просто защото искаме да си докажем на себе си, че можем. Дотук всичко звучи добре, но когато обърнем картите и погледнем истината в очите, става ясно, че не е толкова лесно. Всъщност едва 45% от изучаващите чужд език са доволни от постигнатите резултати, след посещение на курс, представете си какво става с тези, които се залавят сами с изучаването на чужд език, пък било то и с предварително подготвени онлайн уроци. Едва 5% от поставилите си подобна задача, споделят, че са доволни от постигнатото…

Тайната на успешното онлайн обучение

И така идва ред на едно ново предложение за изучаване на чужд език, което подобно на самостоятелното онлайн обучение не зависи от мястото, където се намирате. Може да сте в къщи, удобно седнали във фотьойла, в парка или в любимото ви кафене, с две думи където пожелаете. Разликата се състои в това, че вашият процес на изучаване на чужд език е напътстван! Когато имате въпроси, можете да сте сигурни, че ще получите компетентен отговор и каквото не ви е ясно ще ви бъде разяснено. А така съвсем естествено ще кажете „Goodbye”, “Arrivederci“, “Aufiderzein“ на „призраците“ – грешки, излизащи от вашата уста.

Да, говорим за новата форма на обучение в нашата школа, а именно онлайн обучение във виртуална стая с реален преподавател. Какво друго ще ви бъде необходимо освен добра интернет връзка, за да увенчаете начинанието с успех?

На първо място трябва да сте мотивирани

Всъщност това е правило №1 за постигане на каквато и да е било цел в живота. Все пак въпросната мотивация не е нещо, което идва от само себе си. Нужно е да бъде подхранвана непрекъснато. А това е възможно като не забравяте какво ви е подтикнало към решението да се заловите с един или друг език, за какво ви е необходимо и какво ще постигнете в момента, в се чувствате на „ТИ“ с чуждия език.

Не се „препъвате“ там където обикновеното онлайн обучение фалира

Самостоятелното онлайн обучение изисква много добра самодисциплина. Това означава, че предварително сте си поставили определени цели: брой минути самообучение на ден, брой думи за даден период от време и т.н. Когато дойде време да изпълните тези цели обаче, става ясно, че трябва да оправяте сметки с умората, с други по-интересни занимания, с избора между любимия сериал и самостоятелните уроци по чужд език. Излишно е да питаме кой или какво побеждава в тази надпревара. В крайна сметка най-лесното и почти естествено продължение на този сценарий е отлагането: „може и утре…“, а това означава само едно – така няма да проговорите чужд език.

Онлайн обучението във виртуална стая с реален преподавател с достъп до всички материали по всяко време отстранява точно този основен проблем. И знаете ли как  и защо? Просто защото човек е устроен така, че е готов да даде всичко от себе си, само тогава, когато е инвестирал нещо (време, средства, собственото си име и имидж). Инвестицията се оказва една от силните мотивации да постигнем определена цел.

Още една съществена разлика

Независимо дали сте избрали напълно самостоятелно обучение на чужд език или самостоятелно онлайн обучение, няма как да минете без основите на граматиката. Освен ако за вас е нормално да говорите горе-долу така: „Вчера отивам на кино без приятеля.“ Ако все пак бихте искали да говорите правилно на чужд език, някой трябва да ви поправи, когато грешите. При самостоятелното онлайн обучение, това няма как да се случи. Когато изберете обаче онлайн обучение с реален преподавател, тогава разбирате къде грешите и на какво трябва да обърнете внимание.

Самостоятелно обучение на чужд език: пълно потапяне

Това е възможно, когато живеете в съответната страна, където всички говорят изучавания от вас език. Да предположим, че става дума за английски, тогава очевидно трябва да живеете, работите или учите в англоговоряща страна (Работата и ученето са задължителни. В противен случай стоенето в къщи, общуването със стените или телевизора на канал, който говори вашия роден език, в никакъв случай няма да ви помогне дори и да живеете на пъпа на Лондон.)

Как може да се случи това потапяне в чуждия език, ако няма как да спазите изискването за живеене, работа или учене в чуждата страна. Онлайн обучението, което предлагаме ние е спасителният пояс. Оставате си просто вкъщи, имате нужната мотивация, следвате отъпкани пътеки, разбирате това, което не ви е ясно, упражнявате се колкото ви е необходимо. Крайният резултат е достигане на поставената цел.

Как да се справим успешно с онлайн обучението: накратко

Не си мислете, че онлайн обучението е по-малко сериозно от стандартните уроци в реална класна стая. То също изисква време от ваша страна, но добрата новина е, че поне уроците са в удобно за вас време и място.

Не е нужно сами да си правите програма на обучение, а това е разковничето на успеха. Онлайн обучението в Омега ви гарантира, че ще имате на разположение необходимите ви учебни помагала, тестове за упражнение и изучен до момента материал. Не забравяйте, че давайки си сметка за постигнатите цели и подобряване нивото на езика, който изучавате е основен стимул да продължите напред.

Освен това онлайн курсът с реален учител, ви дава не просто свободата да учите от удобно за вас място и време, но е предпоставка за вашето постоянство и точно тук е тайната на печелившата формула при изучаване на чужд език.

Прочети още:

8 причини да изберете онлайн обучение на чужд език. Но не какво да е!

Онлайн обучението-модерно и удобно

9 трика как да научим по-лесно английски език

Няколко стъпки към по-добър разговорен английски

Някои митове за изучаването на чужд език