Опознайте Италия, както повечето туристи не успяват!

Опознайте Италия, както повечето туристи не успяват! - изображение

Има ли някой, който не е бил в Рим, Милано или Венеция? Вече почти всеки се е снимал по няколко пъти пред Колизеума и кулата в Пиза. Но Италия е много повече от тези познати туристически места.

Истинската красота на тази страна се крие в китните малки градчета, често пропускани от туристите. Там обаче има един малък проблем – местните не говорят на английски език, а дори и да разбират по малко, пак не можете пълноценно да се докоснете до истинската атмосфера, която прави тези дестинации толкова специфични и различни. Ако сте решили да учите италиански или вече имате познания по езика, то обезателно сложете в програмата си няколко места, които ще оцените когато успеете да поговорите с хората, които живеят там.

Монте Изола , Ломбардия

Монте Изола

Малко градче, намиращо се в средата на едно от най-красивите местни езера – Изео. Езерното островче е дом за по-малко от 2000 души и се намира само на 20 минути от Милано. Решите ли да го посетите ще можете да се насладите на италианската кухня в прекрасни традиционни ресторантчета в близост до водата, а и ще можете да посетите магнетичен храм, кръстен на Дева Мария. В него са изобразени чудесата на Мадоната, сред които е и предпазването на местните жители от избухването на холерата през 1816 г. До ден днешен, всяка втора неделя от юли се организира пиршество в нейна чест.

Сан Джиминяно, провинция Сиена

Сан Джиминяно

Това е градче с малко над 7 хиляди души население, което пази тесните си улички и историческите крепости, изпълнени с невероятни легенди, за които ще чуете в най-подробен и интересен вариант от местните жители и то на техния роден език. Тук са се спирали набожните по пътя си за Рим. След като се върнете, спокойно можете да се похвалите, че сте били в „Града на красивите кули“, а какво ще разкажете на близките си за тях, зависи от нивото на италианския ви. Каква по-добра мотивация от това!

Кастелмецано, провинция Потенца

Кастелмецано

Ето какво може да се види на 300 км от Рим. Малко сгушено планинско градче, дом за по-малко от 1000 души, което през 2007 година е обявено от списание Budget Travel като „най-хубавото място, за което не знаете“.

Може би ви се струва твърде малко за разглеждане, но из уличките му се крият две църкви и три параклиса, a начините за разтуха са много повече отколкото очаквате. Сега е моментът да се научите да яздите, а в прохладните вечери можете да се посветите в древната историята на мястото на по чаша планинско вино.

Фрамура, регион Лигурия

Фрамура

Това е пъстро и цветно градче в северозападна Италия, галено от вълните на Лигурско море. Представете си само как изглежда при залез! Из виещите му се улички живеят около 700 души, на които не само къщите, но и душите са им пъстри. Вдъхновете се от тях, помолете ги да ви научат как се приготвя традиционната паста, а ако сте ценители на морските дарове, можете да почерпите идеи за нови рецепти, с които да впечатлите и най-големите разбирачи.

Това са само шепа от магнетичните кътчета, които остават встрани от туристическата карта. Не ги подминавайте следващият път, когато решите да посетите Италия. За да им се насладите пълноценно, започнете да учите езика, така ще предразположите домакините си, а и със сигурност ще се разбере, защото едва ли ще има някой с толкова добър английски, че да ви покаже и разкаже за интересните места както бихте искали. Езиков център „Омега“ предлага индивидуални и групови уроци по италиански език, с които съвсем скоро ще можете да предприемете и първото си нетрадиционно пътуване. А ние в аванс ви пожелаваме: Buon viaggio!

 

Прочетете още:

 

Разгледайте още:

© 2024 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg