• +359 878 566 537
  • 02/423 21 21

Немските фестивали и разговорен немски в действие!

Немските фестивали и разговорен немски в действие 4
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Време ви е за една по-различна ваканция в чужбина? Ако още нямате конкретна идея, ето една от нас – посетете германските фестивали, които са добили световна популярност, заради своята цветност, разнообразие и пищност.
Ако вече сте ги посещавали, със сигурност пазите незабравими спомени. Но ако искате да усетите атмосферата по нов и съвсем различен начин, обърнете внимание на своя разговорен немски. С богат езиков запас ще усетите осезаема разлика и ще преживеете всичко по нов начин. Ето и кои фестивали да включите в списъка си за следващата екскурзия:

 

Октоберфест

Октоберфест

Центърът за баварската кухня и немската бира, посещаван от над 6 милиона посетители годишно. Октоберфест е фестивал с продължителност от почти 20 дни. Незабравимо настроение внасят песните, които се пеят от всички, както и интересните разкази за историята на фестивала, който се чества от 1810 г. Ще ви е трудно да ги разберете, ако говорите само английски език обаче. Да, германците го говорят, но въпреки всичко вашият разговорен немски би ви осигурил по-голямо внимание, а и ще може да си поръчате най-големите вкусотии, защото и менютата също са само на немски език.

 

Фашинг

Фашинг

Това е маскен карнавал, честван в цяла Германия. Той е познат с емблематичните шествия в Кьолн, които се излъчват на живо по телевизията. Маскирани танцьори, училищни артисти, любители на костюмирането и обикновени празнуващи преминават през целия град. С две думи, не забравяйте фотоапарата, защото ще се приберете със стотици забавни снимки. Най-добре е и да владеете и добър разговорен немски, защото поводи за нови приятелства неизменно ще има, а дори само да гледате от хотелската стая, е добре да разбирате езика, за да следите живото излъчване.

 

Weihnachtsmarkt

Weihnachtsmarkt

Тази дълга и на пръв поглед сложна дума означава Коледен базар. Е, ако имате добри познания по разговорен немски, със сигурност не сте изпитали затруднение с произношението.
У нас, преди Коледа изникват коледни базари, сред които и немски, от които всеки си тръгва с пълен стомах и широка усмивка. Представете си тогава колко по-впечатляваща ще бъде атмосферата в един автентичен немски коледен базар! Подробност е, че само в Берлин има над 50 такива. Не знаете кой от тях си заслужава най-много? Добре е да се доверите на упътванията на местните жители, които познават и са посещавали по-голямата част от тях. В случая добър подход е да си опресните познанията по разговорен немски.

 

Ако сте още „боси“ в езика, това са 3 мотивиращи причини да развиете своя разговорен немски, а дори да ви трябва само малко припомняне, пак ще намерите необходимия професионализъм в езикова школа „Омега“, в която курсовете по разговорен немски са съобразени с вас и свободно ви време.

 

Прочетете още:

Как да изберем най-подходящ курс по немски език?

5 уникални немски думи – още една причина да научите езика!

Книгите, които си заслужава да прочетете на немски език

Навиците, които подсказват, че трябва да учите… немски език!

Малко познатите германски кътчета, които трябва да посетите