Немските фестивали и разговорен немски в действие!

Немските фестивали и разговорен немски в действие 4

Време ви е за една по-различна ваканция в чужбина? Ако още нямате конкретна идея, ето една от нас – посетете германските фестивали, които са добили световна популярност, заради своята цветност, разнообразие и пищност.
Ако вече сте ги посещавали, със сигурност пазите незабравими спомени. Но ако искате да усетите атмосферата по нов и съвсем различен начин, обърнете внимание на своя разговорен немски. С богат езиков запас ще усетите осезаема разлика и ще преживеете всичко по нов начин. Ето и кои фестивали да включите в списъка си за следващата екскурзия:

 

Октоберфест

Октоберфест

Центърът за баварската кухня и немската бира, посещаван от над 6 милиона посетители годишно. Октоберфест е фестивал с продължителност от почти 20 дни. Незабравимо настроение внасят песните, които се пеят от всички, както и интересните разкази за историята на фестивала, който се чества от 1810 г. Ще ви е трудно да ги разберете, ако говорите само английски език обаче. Да, германците го говорят, но въпреки всичко вашият разговорен немски би ви осигурил по-голямо внимание, а и ще може да си поръчате най-големите вкусотии, защото и менютата също са само на немски език.

 

Фашинг

Фашинг

Това е маскен карнавал, честван в цяла Германия. Той е познат с емблематичните шествия в Кьолн, които се излъчват на живо по телевизията. Маскирани танцьори, училищни артисти, любители на костюмирането и обикновени празнуващи преминават през целия град. С две думи, не забравяйте фотоапарата, защото ще се приберете със стотици забавни снимки. Най-добре е и да владеете и добър разговорен немски, защото поводи за нови приятелства неизменно ще има, а дори само да гледате от хотелската стая, е добре да разбирате езика, за да следите живото излъчване.

 

Weihnachtsmarkt

Weihnachtsmarkt

Тази дълга и на пръв поглед сложна дума означава Коледен базар. Е, ако имате добри познания по разговорен немски, със сигурност не сте изпитали затруднение с произношението.
У нас, преди Коледа изникват коледни базари, сред които и немски, от които всеки си тръгва с пълен стомах и широка усмивка. Представете си тогава колко по-впечатляваща ще бъде атмосферата в един автентичен немски коледен базар! Подробност е, че само в Берлин има над 50 такива. Не знаете кой от тях си заслужава най-много? Добре е да се доверите на упътванията на местните жители, които познават и са посещавали по-голямата част от тях. В случая добър подход е да си опресните познанията по разговорен немски.

 

Ако сте още „боси“ в езика, това са 3 мотивиращи причини да развиете своя разговорен немски, а дори да ви трябва само малко припомняне, пак ще намерите необходимия професионализъм в езикова школа „Омега“, в която курсовете по разговорен немски са съобразени с вас и свободно ви време.

 

Прочетете още:

 

Разгледайте още: