Немският език – растяща сила!

Немският език – растяща сила
Ако все още не сте убедени, че владеенето на немски език ще е само от полза за вас, в следващите няколко реда ще направим всичко възможно, за да премахнем и най-малките съмнения. Ето шест причини, които със сигурност ще ви впечатлят!

Германия е на върха на световната икономика – първа в Европа и трета в света!

Страната е най-големият износител в глобален мащаб след Америка и Китай. Годишно изнася големи количества коли, машини и индустриална екипировка, както и фармацевтични и продукти за дома. В следствие от тази голяма продукция, логично е търсенето на работна ръка да расте. Преди да махнете с ръка и да помислите, че става въпрос само за работници, трябва да вземете предвид още един факт.  Икономическата сила означава бизнес възможности. В Германия се намират ножество интернационални компании. Немски фирми като Siemens, BMW, Daimler, SAP, Lufthansa, Bosch се нуждаят от интернационални партньорства. В Европейския съюз и в  повечето източноевропейски държави  немският е вторият най-говорим език. Затова владеенето на езика е повече от приложимо, където и да е се насочите в чужбина.

200 милиона души говорят немски

Немският не се говори само в Германия. В Австрия, Швейцария, Белгия и Лихтенщайн той е официален език – все страни с висок стандарт на живот и с възможности за реализация. Но дори само за посещение на някоя от тези държави, немският език ще обогати многократно възможността да опознаете местната култура и живот.

Немският език в туризма

Германците освен да работят много, знаят и да пътуват! Три от четири техни екскурзии са в чужбина. Любимите им дестинации в Европа са по Средиземноморието, но не пропускат и нашето Черноморие, както и други градове с добре развит туризъм. В Америка германските туристисти са третата нация с най-голяма посещаемост. Това прави немския език почти задължителен за служителите на туристическите агенции, хотелиерите и самолетните компании.

Любопитно

Освен в чужбина, немското присъствие е осезаемо и във виртуалното пространство. След .com най-разпространеният домейн е .de… изумително, немският домейн .de е по-често срещан от org, .net, .uk, което прави по-голяма възможността човек да попадне именно на немски сайт.

Език на композитори, философи, математици…

Немският език е не само най-говореният майчин език в Европейския съюз. Той е роден език на велики личности като Гьоте, Бах, Бетовен, Айщайн, Моцарт, Ницше.  А най-добрият начин да се докоснем или да прочетем за техните творения… е на родния им език, разбира се.

И накрая ще се опитаме да разбием още един мит. Немският език не е толкова труден особено ако знаете английски! С владеенето му сте на половината път към научаването и на немски, тъй като двата езика споделят 60% от речника си.  За сравнение – английският и френският език са съвместими само със скромните 27%!
Ако от изброените факти  намирате дори само един като достатъчно основателен и важен, който може да ви даде възможност за развитие, не се колебайте да започнете изучаването на немски език още сега!

Прочетете още:

 

Разгледайте още:

© 2024 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg