Научи испански – говори с хора по целия свят!

Научи испански език – говори с хора по целия свят

Ако си пътешественик по душа и искаш да обикаляш по света, не е достатъчно да знаеш само английски език. В много държави по-голяма работа би ти свършил испанския език, особено, ако предпочиташ топлите места и хората с гореща кръв.

Къде и колко хора говорят испански език?

Испански език се говори на всички континенти, а държавите, в които можете да го използвате, за да комуникирате спокойно са впечатляващите 58 на брой! Като включим живеещите в тях хора, сметката показва, че ще имате възможност да общувате с около 548 милиона души. След тези факти, сигурно вече няма да се учудите, че испанският език е вторият най-разпространен роден език след китайския и третия най-говорим език след английски и китайски език. Неслучайно около 1000 испански думи се използват в други езици като английски, френски и дори японски.

Най-голямата част испаноговорящи има в Мексико – цели 106 250 000 души. След това се нарежда Испания с 44 400 000 души, следвана от Колумбия, Аржентина, САЩ и още 53 държави по целия свят. В 22 от тях испанският език е приет като официален – част от тях са Боливия, Чили, Коста Рика, Куба, Доминиканска република, Еквадор, Ел Салвадор, Екваториална Гвинея, Гватемала, Хондурас, Никарагуа, Панама, Парагвай, Перу, Пуерто Рико, Уругвай, Венецуела. От 2005 година насам в Бразилия испанският език е вторият най-говорен език като е прието със закон от Националният конгрес задължителното му изучаване в училищата.

Именно нарастващото му разпространение е накарало специалистите да изчислят с какъв темп се увеличават испаноговорящите по света. Най-впечатляващ е броят им в САЩ където се предвижда, че до 2060 година те ще бъдат около 128 милиона души.

Испанският език може да ви бъде от полза, дори да нямате намерение да пътувате надалеч. Той е един от най-важните езици в международния бизнес и политиката. Официален език е в Европейския съюз, MERCOSUR, ЮНЕСКО, Организацията на Обединените Нации, GATT, ONUDI & U.I.T.

Защо хората избират испанския език?

Не, не е само, защото звучи красиво и е сравнително лесен за изучаване. Много често причината е свързана с кариерата, тъй като латиноамериканската икономика стъпва все по-уверено на глобалния пазар. Туризмът също дава своя сериозен принос в тази насока. Испаноговорящите страни са едни от най-красивите туристически обекти. Като започнем от Мадрид и Барселона до курортите по карибското крайбрежие, Канкун и Латинска Америка.

Не трябва да забравяме и достъпа до информация, който в дигиталния свят, в който живеем е сериозно предимство. Не говорим само за литературата, която дава възможност да се четат шедьоври на световната класика в оригинал, но и за възможност да се ползват различни източници спрямо интересите – на испански език съществуват 429 вестника, 254 телевизионни канала и 5112 радиостанции. А твоята причина каква е?

 

Прочетете още:

Испански език – хем приятно, хем полезно!

Чуждите езици – повече ползи, отколкото предполагаме!

Кой е най-добрият метод за изучаване на чужд език?

На каква възраст е най-добре да започнем ученето на чужд език?

Онлайн обучението-модерно и удобно

Някои митове за изучаването на чужд език