Можем ли да се доверим на безплатните онлайн курсове по английски?

Доколко можем да се доверим на безплатните онлайн курсове по английски

В близкото минало владеенето на английски език беше задължително условие за всички амбициозни хора, желаещи да постигнат добра кариера. Днес в света на дигиталните технологии и онлайн пространство, което премахва граници и превръща света просто в едно село, доброто познаване на английски език е естествена необходимост за всеки един от нас. Можете да поръчате на най-добри цени желана от вас стока, да заявите своето мнение по дадена тема, да получите информация от първа ръка. Тоест да бъдете наистина свободни и цената на тази свобода се измерва чисто и просто с познаването на най-говорения в света език – английският. Ако въпреки предоставените възможности да постигнете тази свобода в онлайн пространството, все още усещате спирачките на собствените си познания по английски език, добрата новина е съществуването на онлайн курсове по английски.

 

Безплатни онлайн курсове по английски език. Доколко могат да ви свършат работа?

Ако притежавате желязна самодисциплина и нищо не може да ви откъсне от намерението да отделяте поне 4-5 пъти седмично време за самостоятелно обучение, тогава може и да намерите в мрежата подходящи безплатни онлайн курсове или видео уроци. Все пак имайте предвид, че ако искате да си изясните нещо, няма кого да попитате. А също така, ако желаете да се откъснете от темите на предварително подготвените онлайн уроци, това няма как да се случи. И докато ви говорят за животни и ястия, на вас да ви е необходима съвсем друга лексика в посока мода и дизайн, например.

 

И още един факт

За съжаление някои от най-добрите безплатни курсове по английски, известни в цял свят, не предвиждат ползването на български език, затова ако не знаете достатъчно добре друг чужд език, например френски, италиански или испански, няма как да научите и английски.

 

Ключът към успеха: бъдете взискателни при избора на онлайн курсове по английски

Както вече отбелязахме в интернет е пълно със сайтове или приложения, които предлагат онлайн курсове по английски език и то напълно безплатно. Една голяма част от тях обаче са пълни с реклами, които не просто дразнят, но и намаляват концентрацията ви, а крайният резултат е загуба на време.

И не на последно място, не се доверявайте на невъзможни обещания, като например, че ще научите чужд език едва ли не с едно щракване на пръсти. Би било добре да е вярно, но такова чудо не съществува. Съществуват програми, които могат да ускорят процеса на заучаване, но в никакъв случай за една, две или три седмици. Затова бъдете не просто недоверчиви към подобни обещания, а помислете трезво върху възможността да се запишете на наистина качествени онлайн курсове по английски.

 

Каква е разликата между обикновените онлайн курсове по английски и тези в езикова школа Омега?

Както вече казахме, всяко място в света е само на клик разстояние. Можете да се пренесете където пожелаете, получавайки нужната ви информация или ако такава информация не съществува да зададете въпрос.

Представете си, че искате да получите повече информация за дадено туристическо място, хотел или заведение, извън България. Най-прекият път към получаване на нужната ви информация е като попитате в съществуващите чатове, форуми или готови онлайн формуляри. Да речем, че имате познания по английски език, но в момента, в който се налага да напишете черно на бяло вашето запитване, изведнъж пред вас се изправя една ужасна бариера. Точно премахването на тази и други подобни бариери, целят нашите онлайн курсове. Защото освен множеството упражнения и разнообразна лексика, вие получавате възможността да питате по всяко време, когато имате въпроси, свързани с английския език.  Точно тук е и основната разлика между множеството предлагани безплатни онлайн курсове по английски език в мрежата и нашите.

 

Какво си спестявате, избирайки онлайн курсове по английски в Омега?

  • На първо място, онлайн курсовете по английски струват по-малко усилия. Без да се налага да излизате от къщи или да напускате мястото, където сте, само с един клик се пренасяте във виртуалната стая с реален преподавател. Нужни са ви единствено интернет връзка, таблет или компютър, тоест неща, които всеки един съвременен човек в наше време притежава.
  • На второ място няма как да не отбележим, че и средствата, които влагате са оптимизирани, най-малкото защото не се налага да плащате за градски транспорт или бензин.
  • И на трето място ще изтъкнем факта, че доброто обучение на чужд език зависи и от езиковата школа и ползваните в нея методи. Възможността да изберете най-добрите, въпреки че не живеете в града, в който физически се намира дадена школа, е едно голямо предимство.  Следователно, независимо дали живеете във Варна, Перник, Ямбол или Косово, само с един клик може да се пренесете в нашата школа, намираща се в София.

Прочетете още:

8 причини да изберете онлайн обучение на чужд език. Но не какво да е!

По-добрата алтернатива на самостоятелното онлайн обучение

Онлайн обучението-модерно и удобно