Търсене
Close this search box.

Малко познатите германски кътчета, които трябва да посетите

Малко познатите германски кътчета, които трябва да посетите

Германия е предпочитана дестинация от повече от 70 млн. туристи годишно. Тя привлича със своята уреденост, архитектура, културно наследство, фестивали и гостоприемство, а апетитните оферти за самолетни билети допълнително засилват интереса към нея.

Германците, известни със своя прагматизъм и устрем за развитие, са предпочитани домакини. Туристите лесно се разбират с тях на английски език, а обикалянето из туристически обекти е лесно и приятно, но точно тук наученото от курса по немски за възрастни би ви било от полза, защото боравенето с езика ще ви отведе до закътаните местенца, които ще ви накарат да се влюбите още повече в страната и езика.
Ето кои са местата, които да посетите след курса по немски за възрастни. Няма да останете разочаровани!

Фулда, провинция Хесен

Фулда, провинция Хесен

Оживено градче в сърцето на Германия, сгушено между планините Рьон и Фогелсберг, с почти 67 хил. жители, пленява със своята красота и интересна история. Носи името на река Фулда и е рай за любителите на архитектурния туризъм. С наученото в групата по немски за възрастни ще можете да осъществите контакт с местните, които да ви разкажат истории, за това как през 18 в. барокът променя цялостния му лик и започва да се популяризира като „Бароковото градче“.

Замъкът Нойлайнинген

Замъкът Нойлайнинген

Не може да твърдите, че сте били в Германия, ако не сте пристъпили през портите на поне един замък. А защо следващият път не се отклоните от стандартния туристически маршрут и не поседнете в замъка в руини Нойлайнинген? Построен е от Фридрих III фон Лайнинген в периода между 1238-1241 г. Най-точният и увлекателен разказ за историята му, в която има не една и две войни, но приключва с разруха от французите през 1690 г. може да чуете от местните, а за да се насладите на разказите им, трябва да сте упражнили добре слушането, разбирането и говоренето в часовете по немски за възрастни.

Ротенбург об дер Таубер, Бавария

Ротенбург об дер Таубер, Бавария

Звучи като име на градче, излязло от приказка на Братя Грим, а и изглежда като такова. То е едно от малкото със запазен средновековен лик. Затова, ако приказките са ви страст и обичате да ги препрочитате или четете на децата и внуците, тогава го посетете. Колко романтично би било да се разходите из витите му улички, да си купите топъл, хрупкав хляб, да седнете в малко средновековно ресторантче и да се заговорите с местните! Да, това би се превърнало в незабравим спомен, затова не пропускайте упражненията от програмата по немски за възрастни.

Трите дестинации не са особено познати сред туристите, затова ще можете да се докоснете до непринуденото германско гостоприемство, а чрез новите контакти ще разберете за още интересни места, които ще искате да видите възможно най-скоро. Но за да изпитате истинската радост от пътуването, не тръгвайте с немски разговорник от летището, а научете езика. Езикова школа „Омега“ предлага удобни и съвместими с вашия график курсове по немски за възрастни, които ще осигурят знанията за мечтаната обиколка из Германия.

 

Прочетете още:

Немският език – растяща сила!

Как да изберем най-подходящ курс по немски език?

Някои митове за изучаването на чужд език

Немските фестивали и разговорен немски в действие

Книгите, които си заслужава да прочетете на немски език

 

Изпратете бързо запитване