ЗАТВОРИ

ЗАЯВИ КУРС

Попълнете формуляра и наш администратор ще се свърже с Вас, за да обработи Вашето запитване. Очакваме Ви!Курсове по руски език
Курсове за възрастни:
Курсове за деца:
Курсове за фирми:
Онлайн курсове

Обучението по руски език в Езиковa Школа „Омега“ се провежда индивидуално и онлайн.

Индивидуално обучение

При индивидуално обучение езиковa школа „Омега” предлага три пакета от учебни часове с различна големина /един учебен час е 40 минути/:

  • пакет от 20 уч. ч. –  максималната продължителност може да е 2 месеца
  • пакет от 40 уч. ч. –  максималната продължителност може да е 4 месеца
  • пакет от 80 уч. ч. –  максималната продължителност може да е 6 месеца

Всеки индивидуален курс започва не по-късно от седем работни дни след записване. Ученикът избира сам часовете и дните, в които да посещава занятията в езикова школа „Омега“:

  • от понеделник до петък от 09:00 до 18:00 часа
  • събота и неделя от 10:00 до 18:00 часа

Индивидуалното обучение по руски език се провежда за нивата по OЕЕР ( Oбща Европейска Езикова Рамка ) А1, A2, B1, B2 и C1, разговорните нива и подготовка за сертификатни изпити.

ОБАДЕТЕ СЕ за актуални цени.

НивоДни на провежданеЧасДата на старт и финал
А1понеделник и сряда
100 уч.ч.
18.10-21.00ч.от 25.09.2019г.
до 18.12.2019г.

КУРСОВЕ ПО РУСКИ ЕЗИК

Заедно с английския и китайския, руският е един от трите най-широко разпространени езика в света. На него е  публикувана повече от една четвърт от световната научна литература.

Той е най-разпространеният славянски език, говорен от около 167 000 000 души в Русия и други страни. През 20 век придобива голямо политическо значение и днес е официален на няколко държави (Русия, Казахстан, Беларус, Киргизстан), както и на Организацията на обединените нации.

Като славянски език, съвременният руски пази падежната си система, но включва и голям брой чуждици, навлезли в областите на политиката, науката и техниката.

Азбуката му е кирилица, почти изцяло съвпадаща с българската. Тя също произлиза от първоначалната кирилица, но се основава на проведената от Петър I през 1708 гражданска реформа на азбуката. През 1918 руската азбука отново е изменена.

Близостта между българския и руския е добър стимул да започнете с уроците. Но едва ли това ще бъде единствената причина да се нуждаете от обучение. Русия е световен икономически гигант и ако вашият бизнес е свързан с нея, да говорите езика на партньорите си е не само улеснение, а необходимост. Посетете офиса ни в София, за да научите повече за курсовете за начинаещи и напреднали, които предлага „Омега“.

Предварителната консултация в школа „Омега“

Предварителната консултация с методолог информира за различията в учебните програми и възможността да се избере тази, която е най-подходяща и отговаряща на индивидуалните нужди и цели. Виж повече за различните форми на обучение по-горе.

Учебник по руски език - Контакт

Системата Контакт.

Курсовете по руски език в езикова школа Омега се провеждат по системата КОНТАКТ, подходяща за първото, второто, третото и четвъртото ниво на обучение по руски език. Системата КОНТАКТ съдържа четири нива, след преминаването на които курсистите усъвършенстват своите знания по езика и имат възможността да комуникират свободно.
Преимущества. Тази система е изключително удачна и максимално съобразена с целите, които са си поставили учениците, а именно – усвояване на руския език до едно отлично ниво и владеене както на писмената, така и на разговорната форма на езика.

Системата КОНТАКТ е ориентирана към усвояване на лексика, която се използва в ежедневния език. Учебното съдържание е съобразено с разработените от Института по руски език “ А. С. Пушкин“ (Москва) международни стандарти за владеене на руски език като чужд.
За разиване на комуникативните умения на кандидатите са предложени готови модели за отправане на извинения и отговор на такива, изразяване на учудване и недоверие, молба за обяснение и отговор на такава, даване на позволение и изразяване на толерантност, ориентиране в града – схеми за искане на информация и подаване на съответни индикации.
Обхваща се лексика от областта на професиите, икономически и банкови термини, необходими за пълноценното пребиваване в страната или оформяне на формални и неформални писма. Изучават се популярни поговорки, спортна и историческа терминология, понятия от елементарната теория на музиката и света на спектакъла. Текстовете са съсредоточили вниманието си върху особеностите и проблемите на съвременното образование, света на икономиката и пазара на труда, забележителности на отделните региони и градове, кратка история и др.