ЗАТВОРИ

ЗАЯВИ КУРС

Попълнете формуляра и наш администратор ще се свърже с Вас, за да обработи Вашето запитване. Очакваме Ви!Курсове по италиански език
Курсове за възрастни:
Курсове за деца:
Курсове за фирми:
Онлайн курсове

Обучението по италиански език в Езиковa Школа „Омега“ се провежда в групи, индивидуално и онлайн.

Групово обучение

Груповото обучение се провежда за нивата по OЕЕР (Oбща Европейска Езикова Рамка) А1, A2, B1, B2 по система на обучение Nuovo Progetto Italiano. Обучението в групи се провежда през седмицата в дните понеделник и сряда или вторник и четвъртък вечер от 18 – 21ч. Събота и неделя обучението е сутрин от 10 – 13ч. Обучението за нивата А1, А2 и В1 е с продължителност 100 учебни часа (по 40 минути), а за нивата В2 е с продължителност 110 учебни часа. Групите са от максимум 10/12 души.

Обадете  се за актуални цени.

Обучението по италиански език в Езиковa Школа „Омега“ се провежда в групи и индивидуално.

Индивидуално обучение

При индивидуално обучение езиковa школа „Омега” предлага три пакета от учебни часове с различна големина /един учебен час е 40 минути/:

  • пакет от 20 уч. ч. –  максималната продължителност може да е 2 месеца
  • пакет от 40 уч. ч. –  максималната продължителност може да е 4 месеца
  • пакет от 80 уч. ч. –  максималната продължителност може да е 6 месеца

Всеки индивидуален курс започва не по-късно от седем работни дни след записване. Ученикът избира сам часовете и дните, в които да посещава занятията в езикова школа „Омега“:

  • от понеделник до петък от 09:00 до 18:00 часа
  • събота и неделя от 10:00 до 18:00 часа

Индивидуалното обучение по италиански език се провежда за нивата по OЕЕР ( Oбща Европейска Езикова Рамка ) А1, A2, B1, B2 и C1, разговорните нива и подготовка за сертификатни изпити.

Обадете  се за актуални цени.

СИСТЕМА НА ОБУЧЕНИЕ И НИВО НА ИТАЛИАНСКИ ЕЗИК ДНИ НА ПРОВЕЖДАНЕ ЧАС ДАТА НА СТАРТ Е ФИНАЛ
Progetto Italiano A1 вторник и четвъртък
100 уч.ч.
18.10 – 21.00 ч. от 26.09.2019г.
до 19.12.2019г.
понеделник и сряда 18.10 – 21.00 ч..
събота и неделя 10.00 – 13.00 ч..
Progetto Italiano A2 вторник и четвъртък 18.10 – 21.00 ч.
събота и неделя 10.00 – 13.00 ч..
Progetto Italiano В1 понеделник и сряда 18.30 – 21.00 ч.
Progetto Italiano B2 вторник и четвъртък 18.00 – 21.00 ч.

* При групи по-малки от 6 (шест) ученика, часовете се намаляват. Виж подробности в Общи условия.

Курсовете по италиански се провеждат по системата Progetto Italianо, която е съобразена с препоръките на ОЕЕР. Всяко от шестте нива е разработено в 100 учебни часа. Progetto Italiano е една от най-ефикасните системи от методологична гледна точка и още от първия урок развива ефективната комуникация. Материалът е увличащ, ясен и систематизиран. Балансирано са представени комуникативните и граматични елементи в курса.

Италия е пленителна страна, а езикът ѝ е безспорно един от най-красивите в света. Но това може да е само една от причините да започнете курс в Езикова школа „Омега“. Ето още няколко:

  • Италианският език ще отвори пред вас един свят на неизчерпаеми културни шедьоври. Неслучайно Италия държи топ класациите за една от най-посещаваните туристически дестинации.
  • Ще можете да гледате в оригинал филми на класици като Торнаторе, Висконти, Сорентино, Бенини или да прочетете „Божествена комедия“ в оригинал с думите на Данте.
  • Италия е една от топ икономиките в света и логично много работодатели търсят хора, които могат да говорят едновременно английски и италиански.

Каквато и да е вашата причина да искате да го научите, ние ще ви помогнем да намерите правилния за вас курс. Независимо дали сте начинаещ или напреднал, стартирайки с уроците, ние ще ви помогнем да изберете интензивността и формата на обучението.

Предварителната консултация в езикова школа „Омега“

Предварителната консултация с методолог информира за различията в учебните програми и възможността да се избере тази, която е най-подходяща и отговаряща на индивидуалните нужди и цели. Виж повече за различните форми на обучение по-горе.

Езикова школа „Омега“ предлага различни учебни програми по италиански език:

Nuovo Progetto

Курсът с учебника Nuovo Progetto (A1-C2) се провежда в нива Nuovo Progetto 1 – A1, Nuovo Progetto 1 – A2, Nuovo Progetto 2 – B1, Nuovo Progetto 2 – B2Nuovo Progetto 3 – C1 и Nuovo Progetto 3 – C2.

Учебник по италиански език Nuovo Progetto Italiano 1

Nuovo Progetto Italiano 1 – ниво A1 по ОЕЕР

С модул А1 курсистът постепенно навлиза в особенностите на италианския език. Изграждат се трайни фонетични навици – четене и произношение. Именно това ниво на владеене на езика допринася за едно осъзнато и положително отношение към най-важната категория във всеки романски език – глаголът (сегашно, минало свършено, бъдеще просто и бъдеще предварително време). Всички 86 страници са богато илюстрирани и съдържат теми, покриващи типичната базова лексика: представяне, дневен и седмичен режим, пространствена ориентация, пътуване и др. 

Учебник по италиански език Nuovo Progetto Italiano 1

Nuovo Progetto Italiano 1 – ниво A2 по ОЕЕР

Това е ключово ниво от гледна точка на граматиката (две минали времена; две нови наклонения – заповедно и условно; местоимения за пряко и непряко допълнение). Както в уроците от първо ниво, така и тук в А2, всяка нова рубрика е озвучена от разнообразен аудио материал (диалози). Адаптираните текстове (в края на всеки урок) са по-специфични и разкриват различни аспекти от италианското ежедневие и култура (кино, хранителни навици, мода). 

Учебник по италиански език Nuovo Progetto Italiano 2

Nuovo Progetto Italiano 2 – ниво B1 по ОЕЕР

Ако в предходните нива са изложени всички задължителни елементи за построяването на изречения, предаващи различни послания (съвет, обещание, заповед, разказ в миналото, неосъществено намерение и др.), тук самочувствието на говорещия се подобрява с усвояването на още няколко граматични инструменти. Той се научава как да сравнява и да избягва повторения (урок за комбинирани местоимения). Шансът на курсиста да прочете първата си книга на италиански до голяма степен е удовлетворен от Passato remoto. Крачката към следващото ниво е подчинителното наклонение (без аналог в българския език), което е трудно за усвояване, но с масово приложение в разговорния език, филми, книги и преса. 

Учебник по италиански език Nuovo Progetto Italiano 2

Nuovo Progetto Italiano 2 – ниво B2 по ОЕЕР

Четвъртото ниво в италианския език е с все по-обемна и специфична лексика, която увлекателно ни въвежда в света на операта, съвременното изкуство, живописта и изобретенията. Авторите представят без колебание на вниманието на учащите оригинални текстове на италиански писатели с критичен поглед към своята епоха (Алберто Моравия, Ориана Фалачи, Сузана Тамаро). Аудио-файловете са все по-дълги и сложни. Условните периоди, пасивният залог и превръщането от пряка в непряка реч са последното голямо предизвикателство от страна на граматиката. 

Учебник по италиански език Nuovo Progetto Italiano 3

Nuovo Progetto Italiano 3 – ниво C1 по ОЕЕР

Петото ниво е своеобразен преговор на граматични категории, но по начин, различен от този на предходните нива. Вече познатите теми са обогатени от нови: „Домашни животни”, „Проблеми със съня”, „Взаимоотношения между половете” и др. Аудио-файловете категорично напомнят автентични радиопредавания. За първи път лексикалните упражнения (особено в преговорните текстове) доминират. Задълбочената работа в тази насока осигурява на обучаемия много голям набор от изразни средства. Акцентът е ясно поставен върху синоними и антоними, производни думи и изрази.

Учебник по италиански език Nuovo Progetto Italiano 3

Nuovo Progetto Italiano 3 – ниво C2 по ОЕЕР

Шестото ниво следва същата структура и замисъл като предишното. Темите за приятелството и алтернативната медицина, суеверията и жълтата преса, са поредното предизвикателство за изразяване на позиция и мнение по време на дискусиите в курса на обучение. Подобно на петото ниво С1, тук преговорните тестове са 17, а граматическото допълнение от 25 страници е изключително ценно помагало за окончателното завършване на знанията.

Разговорен италиански – ниво А2

Учебник по италиански език Ciao!

Ciao! Разговорен италиански – ниво А2

Изучава се след усвояване на основните граматически категории от А1.
Включени са уроци, които са своеобразно повторение на темите за града, университета, семейството, дейности в миналото, хранене и пътувания. Свободното изразяване и неподражаемата атмосфера на общуване са гарантирани от наличието на повече от 16 теми за разговор, 11 упражнения по двойки, 3 колективни упражнения, 1 история по картинки, 2 текста за разбиране и 17 въпроса.