Кой и къде говори френски. Защо е добре да го знаем?

Кой и къде говори френски език. Защо е добре да го знаем
Изглежда, че френският език остава в сянката на английския, но само на пръв поглед. Двата езика вървят гордо напред и в никакъв случай не се самоизключват, напротив – допълват се, прочетете статията до край, за да разберете защо.
Образно казано, ако френският език беше кредитна карта, щеше да е MasterCard: ценна сама по себе си и приета навсякъде по света. Без значение какво ще се случи в бъдещето, език с толкова много влияние и разпространение е вън от опасността да загуби силата си. Освен във Франция френският език е приет като официален език в още 28 страни и някои от тях са: Белгия, Канада, Швейцария, Люксембург, Тунис, Алжир и други.

Френският език е един от най-говорените в света

„Френският език не губи популярност в България, защото все още следва инерцията на франкофонска държава от времето на Желю Желев.“ Това навярно си мислят немалко скептици относно изучаването на френски език. Всъщност франкофонията съществува в 77 различни държави и след английския език е най-изучаваният в света език. Още факти:

  • 220 млн. френскоговорящи
  • 6-то място по говоримост в света
  • официален език на ООН, ЕС, ЮНЕСКО, НАТО, Червения кръст, Международния олимпийски комитет и Тур дьо Франс, разбира се.

И ако това не ви звучи достатъчно внушително, нека отбележим, че Франция управлява най-голямата верига от културни институти, които предлагат езикови курсове и сами по себе си събират 1 млн. ученици, изучаващи френски език.

Как може да се включите в програмата „Ваучери за заети лица“

Очаква се Програмата да стартира в началото на 2017 г. Веднага щом това стане факт, ние ще обявим началото за подаване на документи. Документите за кандидатстване се подават по електронен път. Веднага след одобряване на кандидатурата ще получите Уведомление за одобрение.

Популярността на френския език не се дължи на стари лаври

Езикът на любовта ви звучи не само красиво и мелодично, но имате сериозен повод да се заловите с неговото изучаване. В такъв случай нищо не трябва да бъде в състояние да ви спре, дори ако на пръв поглед ви изглежда невъзможен за произнасяне, а и граматиката да не е от най-лесните. Добрата новина е, че ако знаете английски, поне с разбирането ще сте с крачка напред. Приликите, които можем да открием между английския и френски език се дължат до голяма степен на културния обмен и завоевания на двете страни. Английската аристокрация през Средновековието говори френски и това остава видими и днес следи върху лексиката на английския език. Така, че както сме свикнали да казваме ние българите „С един куршум – два заека“ или не се чудете повече нужно ли е или не да влагате време, усилия и средства в изучаването на френски език. Ако учите френски, ще си помогнете с изучаването на английски в бъдеще, ако пък вече знаете английски, значи френският ви е „в кърпа вързан“. Нужни са ви още причини, за да се впуснете в „авантюрата“ – изучаване на френски език, вижте тук.

 

Прочетете още:

6 причини да се заловите сериозно с френския език

Чуждите езици – повече ползи, отколкото предполагаме!

Кой е най-добрият метод за изучаване на чужд език?

На каква възраст е най-добре да започнем ученето на чужд език?

Онлайн обучението-модерно и удобно

© 2024 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg