• +359 878 566 537
  • 02/423 21 21

Кога детето да започне да учи чужд език?

Кога детето да започне да учи чужд език
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Вероятно всеки родител в днешно време се изправя пред този въпрос почти от самото начало. Ясно е, че децата усвоят с лекота всичко, включително езици, още от бебешка възраст. Кога обаче трябва да стартира обучението по чужд език?

Малчуганите учат интуитивно, но в съвсем ранна възраст може да се разчита само на асоциации и повторения. Затова не е препоръчително чуждоезиковото им обучение да започва преди да са придобили представа за структурата на родния си език. Тоест, най-добре е да въведете системното учене на нов след първи клас. И не забравяйте – децата усвояват „подражателно“, затова е важно часовете да се провеждат изцяло на чуждия език.

Само един език ли може да учи?

Те  учат много по-бързо от възрастните и не е проблем да усвоят повече от един чужд език. Разбира се, не всички деца са еднакви, а индивидуалните особености се отразяват върху способностите за учене. Затова се съобразете с потребностите и капацитета на вашето дете. За да може то да напредва и учи с интерес, трябва да има желание за развитие и достатъчно време, което да отделя за всеки от езиците.

Кой език да избера?

Това зависи изцяло от вас или желанието на вашето дете. Може да започнете с популярния английски. Или да заложете на не по-малко необходимите немски, френски, испански, италиански, а защо не и руски. Всъщност, всеки език е подходящ, стига малчуганът да има интерес към него, за да може учебният процес да протича с лекота. Това в голяма степен зависи от формата на курса – индивидуално или групово обучение. Всяко дете има своя индивидуалност, специфики на възприемане и предпочитания. Затова, преди да ви предложим удачния курс, ние в езикова школа „Омега“ държим да направим пробен урок с малкия ученик. След това ще ви препоръчаме преподавател, форма на обучение и система, която да отговаря адекватно на изискванията и индивидуалните нужди на детето.

Свържете се с нас, за да разберете как може да запишете пробен час – тел.: 02/423 21 21; моб.: 0878 566 537; email: office@omegals.bg

Разгледайте сайта ни, за да разберете, кога стартират детските ни групи https://omegals.bg/kursove/za-deca/

 

Разгледайте още:

© 2020 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg