Кога детето да започне да учи чужд език?

Кога детето да започне да учи чужд език

Вероятно всеки родител в днешно време се изправя пред този въпрос почти от самото начало. Ясно е, че децата усвоят с лекота всичко, включително езици, още от бебешка възраст. Кога обаче трябва да стартира обучението по чужд език?

Малчуганите учат интуитивно, но в съвсем ранна възраст може да се разчита само на асоциации и повторения. Затова не е препоръчително чуждоезиковото им обучение да започва преди да са придобили представа за структурата на родния си език. Тоест, най-добре е да въведете системното учене на нов след първи клас. И не забравяйте – децата усвояват „подражателно“, затова е важно часовете да се провеждат изцяло на чуждия език.

Само един език ли може да учи?

Те  учат много по-бързо от възрастните и не е проблем да усвоят повече от един чужд език. Разбира се, не всички деца са еднакви, а индивидуалните особености се отразяват върху способностите за учене. Затова се съобразете с потребностите и капацитета на вашето дете. За да може то да напредва и учи с интерес, трябва да има желание за развитие и достатъчно време, което да отделя за всеки от езиците.

Кой език да избера?

Това зависи изцяло от вас или желанието на вашето дете. Може да започнете с популярния английски. Или да заложете на не по-малко необходимите немски, френски, испански, италиански, а защо не и руски. Всъщност, всеки език е подходящ, стига малчуганът да има интерес към него, за да може учебният процес да протича с лекота. Това в голяма степен зависи от формата на курса – индивидуално или групово обучение. Всяко дете има своя индивидуалност, специфики на възприемане и предпочитания. Затова, преди да ви предложим удачния курс, ние в езикова школа „Омега“ държим да направим пробен урок с малкия ученик. След това ще ви препоръчаме преподавател, форма на обучение и система, която да отговаря адекватно на изискванията и индивидуалните нужди на детето.

Свържете се с нас, за да разберете как може да запишете пробен час – тел.: 02/423 21 21; моб.: 0878 566 537; email: office@omegals.bg

Разгледайте сайта ни, за да разберете, кога стартират детските ни групи https://omegals.bg/kursove/za-deca/

 

Разгледайте още:

© 2024 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg