Какво да правим във времена на пандемия

Какво да правим във времена на пандемия

Светът е в пандемия. За някой от нас това може би създава доста трудности от битов, емоционален или икономически характер. За други, може би е мечтаната неочаквана ваканция, която да им позволи просто да си останат у дома и да отделят време за любимите си хора. Тепърва светът ще говори и анализира covid-19, бъдещето ще покаже и хубавото и лошото, което ще ни сполети след като пандемията отмине. Но сега, единственото, което можем да направим е да се концентрираме върху ползите, които можем да извлечем от този период на карантина. И искаме или не, трябва да си останем в къщи, затова ето няколко идеи, как да използвате времето, за да се усъвършенствате.

Как да се пазим в добро здраве

За да се отдадете на интересни и полезни занимания в къщи преди всичко трябва да сте здрави. Дори леките симптоми на настинка или вирус, могат да ви направят непродуктивни. А и, когато човек е болен е препоръчително то просто да почива. 

Затова първо вземете мерки, за да защитите здравето си. 

  • не излизайте от къщи без сериозна причина;
  • носете маска особено при посещението в магазина, защото там, в ограничено пространство често има събрани доста хора. Въздухът в подобни помещения преминава изцяло през климатични инсталации, а кой може да гарантира,че филтрите им изолират вируса! 
  • направете нещо добро за имунната си система – яжте повече плодове и зеленчуци, пийте много вода и чай. Да, може да приемате и допълнителни витамини, но бъдете внимателни. Не всички витамини са безвредни, ако се прекали с количеството. Затова не експериментирайте! 
  • проветрявайте често – чистия въздух и слънцето са отлични лекари! доказано е, че вирусът е тежък, тоест, той трудно може да стигне до прозореца ви и да влезе в стаята, ако просто отворите да проветрите. Ако нямате градина, където може да излезете навън, отделете време, например, за да изпиете чаша кафе или чай на терасата или пред отворен прозорец под галещите лъчи на пролетното слънце.

Полезни занимания и дейности вкъщи

Дори да се налага да работите от къщи със сигурност сега ви остава повече време от преди. Използвайте го за всичко, за което преди ви се е искало. Имате нужда от още идеи – ето няколко: 

  1. Четете – да, едва ли е нужно да ви го казваме, вероятно това е първото, което повечето от нас са направили. Сега обаче е времето, когато да погледнете на четенето от друг ъгъл. То може да е забавно, но и полезно. Ако преди сте използвали малкото си свободно време, за да прочетете книгите, които ви интересуват, сега може комбинирате четенето с учене. Например – отделете по час дневно за да четете на друг език. Ако искате да се упражнявате, усъвършенствате или просто да напредвате, направете го като четете. Може да изберете любима и вече прочетена на български книга, това ще ви даде възможност да разбирате по-лесно непознатите думи и да не се концентрирате толкова върху сюжета, а върху езика, който искате да усъвършенствате. 
  2. Гледайте сериали – защо не! Когато ти се налага да стоиш предимно в дома си, филмите са чудесен начин за развлечение и задочно пътуване. А също могат да допринесат и за езиковото ви усъвършенстване. Изберете сериал на езика, който ви интересува, разбира се той трябва да ви е интересен и като тематика. Направете си филмов уикенд с него или всеки ден гледайте по един епизод, но просто забравете субтитрите. Така ще тренирате слуха си чудесно, а за да упражнявате и четенето едновременно, може да изтеглите субтитри на същия език. 
  3. Ако имате повече време, тоест в момента не работите и дори не сте сигурни, дали ще може да се върнете на предишното си работно място след кризата, сега е правилното време да вложите в образование. Ученето на език онлайн е лесно и приятно, а наученото със сигурност ще ви помогне да си намерите работа след това. Затова не отлагайте, просто намерете най-добрата възможност. 

Да направим лимоните на лимонада!

Времето за стоене в къщи може да е подарък, а не наказание, ако го използвате правилно! Ако за вас езиковото усъвършенстване е важно, но самостоятелните занимания не са достатъчни, то Езикова школа “Омега” може да ви бъде от полза. Ние отдавна сме внедрили и развиваме онлайн обучението чрез нашата специализирана платформа. Можете да се запишете само с едно телефонно обаждане на +359 878 566 537. Не е нужно да инсталирате допълнителни приложения. Работите с реален учител в удобно за вас време. Имате 24-часов достъп до учебното съдържание в платформата. 

Кои са езиците, които може да учите онлайн при нас може да разберете в нашата секция за онлайн курсове

© 2024 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg