Търсене
Close this search box.

Какво да изберем – групово или индивидуално обучение?

Какво да изберем – групово или индивидуално обучение

Искате да се запишете на курс и да научите чужд език? Налага ви се да стартирате чуждоезиково обучение веднага? Все още обаче не може да решите дали да се включите в група или да предпочетете индивидуалните уроци. Ще ви помогнем да се ориентирате какви са предимствата на двата курса и кой е по-подходящ за вас.

За кого е подходящо груповото обучение?

То е за хора, които могат да съобразят дневния си график с фиксираните дни и часове на курса и искат да са сигурни, че за определен брой учебни часове ще преминат през материала за цялото ниво.
Груповото обучение се провежда в точно определени дни и часове по предварително зададен график. Курсовете в езикова школа „Омега“ са сутрешни, следобедни или вечерни, обикновено два дни седмично. Дните и часовете са фиксирани и не се променят по време на курса. Групите са малки – до 10 души. Работата в колектив обаче дава възможност да съпоставяте напредъка си с този на другите и да се учите от техните грешки.
В зависимост от нивото продължителността на групите е от 100 до 120 уч.ч., в които се взема материалът за цялото ниво.
За да се включите в група е повече от препоръчително да направите кратък диагностичен тест, с който да определим правилната за вас група и ниво. Това изискване не важи за онези, които са начинаещи. Можете лесно да проверите нивото си с безплатен тест в езикова школа „Омега“ или като събеседвате с нашия методолог.

Какви са предимствата на индивидуалното обучение?

То е за хора, които не могат или не искат да посещават учебни занятия с фиксиран график. Подходящо е и за онези, които изпитват затруднения да работят дори в малка група и предпочитат цялото внимание на преподавателя върху себе си.
Индивидуалните занимания следват изцяло темпото, желанията и възможностите на курсистите. Те може да са интензивни или плавни като ученикът определя честотата на уроците. Дните и часовете за посещения са в удобното за курсиста време, могат да се фиксират или променят седмица за седмица.
Индивидуалното обучение в езикова школа „Омега“ може да върви по учебна система /учебник/ или по специално подготвени от нас материали, отговарящи на персоналните нужди на курсиста, например, ако има нужда от преговор. Тук вниманието ни е фокусирано върху конкретните цели, които ученикът иска да постигне и върху темпото, с което работи.
При индивидуалната подготовка обаче, ние не можем да кажем колко време и колко учебни часа ще са необходими на всеки един курсист, за да покрие материала за дадено ниво.
Индивидуалните посещения в езикова школа „Омега“ могат да са: от понеделник до петък от 9.00 до 18.00 ч. или събота и неделя от 10.00 до 18. 00 ч.

Защо да изберете езикова школа „Омега“?

Нашият подход към всеки курсист е персонален, независимо дали е предпочетено групово или индивидуално обучение. И в двата случая преди записването, е добре да се направи безплатен тест, който ще покаже истинското ниво на владеене на езика. Това ще помогне и на ученика и на преподавателя, да работят ефективно върху отстраняването на евентуални пропуски.
Ако се колебаете, дали да се включите в някоя група или да заложите на индивидуални уроци, или искате просто да видите как протичат уроците – може да вземете безплатен час и едва тогава да решите.
Нашата работа не се изчерпва с това просто да ви запишем на курс. Комуникацията между преподаватели и администратори е непрекъснат процес. Целта ни по време на цялото обучение е да ви помогнем да подобрите ефективността си на учене, уменията да използвате наученото и разбира се, да се чувствате добре докато учите нови езици при нас.

Ако вече сте избрали или още се колебаете, свържете се с нас – тел.: 02/423 21 21; моб.: 0878 566 537; email: office@omegals.bg

 

Разгледайте още:

Изпратете бързо запитване