Какви качества притежава добрият учител по английски език?

Какви качества притежава добрият учител по английски език
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

От дистанцията на времето вече можеш да оцениш преподавателите, които в училище са успели да те научат на нещо и са имали правилния подход към теб. В зряла възраст вече знаеш, че отношението към ученето до голяма степен зависи и от подхода и уменията на учителя да направи материала интересен и да събуди в теб желание, да те провокира и да те стимулира да вникнеш в него.

Нещата не са по-различни, когато решиш да учиш език. Много е важно на какъв учител по английски ще попаднеш, за да може заедно да постигате набелязаните цели. Ето какви качества трябва да притежава той:

Един учител по английски е прекрасен за един, но не и за друг. Дори и при изучаването на език е важен човешкият фактор. Затова провеждането на предварителен пробен час е полезно от гледна точка да се ориентираш дали урокът и подходът отговарят на очакванията ти. Така става ясно и дали ти и учителят по английски сте на „една и съща честота“.

Добрият учител по английски език може правилно да определи нивото на езиковите ти умения. Това е първата важна стъпка, за да може по-нататъшното ти обучение да премине гладко и без напрежение и разочарования. Той изготвя необходимите тестове и упражнения, благодарение на които става ясно какви пропуски имаш при четене, слушане и говорене. След като е определено нивото е важно учителят по английски да изготви и структурира материала по начин, съобразен с него. Натрупването на новите знания трябва да бъде постепенно и с надграждане.

Трябва да се вземе под внимание и учебната система, защото всяка една има различни акценти и начин на представяне на материала. Учителят по английски знае предимствата на всяка от тях и можеш да му се довериш коя е избрал като най-подходяща за теб. Хубаво е заедно да обсъдите какви са твоите цели – да наваксаш с граматика или да подобриш разговорните си умения например.

Добрият учител по английски е взискателен. Той следи дали имаш правилно произношение, дали си написал упражненията добре и т.н. Това внимание не трябва да се възприема като излишна строгост. Именно сериозното отношение към изучаването на езика е пътят към неговото бързо усвояване.

Когато се сблъскваш с нов материал за пръв път, е нормално да имаш повече въпроси, дори да задаваш някои от тях повече от веднъж. Не забравяй, че и твоят учител по английски също е бил ученик преди и познава пътя, по който вървиш сега. Едно от най-добрите качества, които той може да притежава е търпение, защото както знаем „повторението е майка на знанието“.

Примерите са друга важна част от обучението. Всеки ученик мечтае за такъв учител, който онагледява материала с фрази и диалози, свързани с реалния живот.

Ако търсиш всички тези качества в своя учител и искаш да започнеш да учиш английски език, езикова школа „Омега“ е правилното място за теб. Обади се още сега!

 

Прочетете още:

Английски за деца и то забавно!

Английски за деца – как развива умения в децата?

Как да помогнете на детето си да обикне английския език отрано?

Лесно ли се преподава английски за деца в предучилищна възраст?

Английски език за деца. Кога се постигат добри резултати?

© 2020 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg