Какви качества притежава добрият учител по английски език?

Какви качества притежава добрият учител по английски език

От дистанцията на времето вече можеш да оцениш преподавателите, които в училище са успели да те научат на нещо и са имали правилния подход към теб. В зряла възраст вече знаеш, че отношението към ученето до голяма степен зависи и от подхода и уменията на учителя да направи материала интересен и да събуди в теб желание, да те провокира и да те стимулира да вникнеш в него.

Нещата не са по-различни, когато решиш да учиш език. Много е важно на какъв учител по английски ще попаднеш, за да може заедно да постигате набелязаните цели. Ето какви качества трябва да притежава той:

Един учител по английски е прекрасен за един, но не и за друг. Дори и при изучаването на език е важен човешкият фактор. Затова провеждането на предварителен пробен час е полезно от гледна точка да се ориентираш дали урокът и подходът отговарят на очакванията ти. Така става ясно и дали ти и учителят по английски сте на „една и съща честота“.

Добрият учител по английски език може правилно да определи нивото на езиковите ти умения. Това е първата важна стъпка, за да може по-нататъшното ти обучение да премине гладко и без напрежение и разочарования. Той изготвя необходимите тестове и упражнения, благодарение на които става ясно какви пропуски имаш при четене, слушане и говорене. След като е определено нивото е важно учителят по английски да изготви и структурира материала по начин, съобразен с него. Натрупването на новите знания трябва да бъде постепенно и с надграждане.

Трябва да се вземе под внимание и учебната система, защото всяка една има различни акценти и начин на представяне на материала. Учителят по английски знае предимствата на всяка от тях и можеш да му се довериш коя е избрал като най-подходяща за теб. Хубаво е заедно да обсъдите какви са твоите цели – да наваксаш с граматика или да подобриш разговорните си умения например.

Добрият учител по английски е взискателен. Той следи дали имаш правилно произношение, дали си написал упражненията добре и т.н. Това внимание не трябва да се възприема като излишна строгост. Именно сериозното отношение към изучаването на езика е пътят към неговото бързо усвояване.

Когато се сблъскваш с нов материал за пръв път, е нормално да имаш повече въпроси, дори да задаваш някои от тях повече от веднъж. Не забравяй, че и твоят учител по английски също е бил ученик преди и познава пътя, по който вървиш сега. Едно от най-добрите качества, които той може да притежава е търпение, защото както знаем „повторението е майка на знанието“.

Примерите са друга важна част от обучението. Всеки ученик мечтае за такъв учител, който онагледява материала с фрази и диалози, свързани с реалния живот.

Ако търсиш всички тези качества в своя учител и искаш да започнеш да учиш английски език, езикова школа „Омега“ е правилното място за теб. Обади се още сега!

 

Прочетете още:

Английски за деца и то забавно!

Английски за деца – как развива умения в децата?

Как да помогнете на детето си да обикне английския език отрано?

Лесно ли се преподава английски за деца в предучилищна възраст?

Английски език за деца. Кога се постигат добри резултати?

© 2024 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg