Как флиртуват в различните страни

Как флиртуват в различните страни

Флиртът е може би най-очарователната част от любовта, онзи момент на трепет  от всеки поглед, дума или невинно докосване. Дори да е само за ден или вечер, усещането да си обект на възхищение и въздишки е зашеметяващо. Но дали всички нации флиртуват еднакво и ще успеете ли да разпознаете правилно сигналите на някой увлечен по вас германец, французин или например руснак? Ако сте се подготвили за много летни пътешествия и приключения, следващите редове може да са ви от полза, като ви ориентират как навреме да разпознаете, че някой флиртува с вас. 

Срамежливите англичани

„Флирт“ идва от английския език и в буквален превод означава „ухажване“. Англичаните обаче, са по-скоро срамежливи, когато става въпрос за този първи етап на съблазняването. Дали заради вродената им дистанцираност и възпитание или просто защото наистина са срамежливи, но не очаквайте твърде много от тези джентълмени. в присъствието на жена, която ги интересува те са по-скоро нервни, което пък ги провокира да пият, за да се отпуснат. А след това е по-вероятно да станат агресивни, отколкото смели, отново в опит да маскират притеснението си. Накратко – споменете си как са се държали съучениците ви в 4-5 клас, когато са харесвали някое момиче. ако забележите същото неадекватно поведение у британец – значи той много си пада по вас! 

Ако все пак попаднете на някой по-смел, то той вероятно няма да си позволи да каже нещо повече от „You are so beautiful“ /Много си красива/ поне не докато не се увери, че и вие имате интерес!

„Студените“ германци

Всъщност това не е вярно. Германците са сърдечни хора. Те просто обичат всичко да е подредено и не харесват особено онези, които не спазват правилата. Вероятно тази им особеност се отразява и на начина по-който ухажват обекта на чувствата си. Германците обаче имат една истинска любов и това е бирата. Затова, ако представител на тази нация ви покани на бира и наденички е почти 100 процента сигурно, че се опитва да ви „сваля“. А след няколко халби вие ще имате възможност да видите как този скучно подреден човек се превръща в истински веселяк. И най-вероятно ще ви хареса, особено, ако гарнира шегите и бирата с комплименти като „Du bist sehr schön“ /Много си красива/.

Романтичните французи

За французите „съблазняването“ съвсем не е свързано само със секса. За тях ухажването и опита да очароват събеседника е толкова характерно, че е начин на гледна точка към света. Тези изтънчени романтици са способни да ви омаят с думи или дори само с един неочакван, но мил жест. При това независимо дали сте обект на романтичен или делови интерес от тяхна страна. Затова бъдете внимателни, за да не се окажете в капана на любовта без да сте сигурни, за истинските намерения на мъжа отсреща. И все пак, ако докато се разхождате из някой романтичен френски град внезапно ви спре очарователен кавалер, подари ви цвете и ви покани на кафе – съгласете се. Особено ако обичате приключенията. Французите няма да злоупотребят с вниманието ви и да досаждат излишно. А вие ще имате прекрасен спомен как един красив мъж в красив град ви шепне „Tu es tres belle“ /Много си красива/.

Дръзките испанци

Темпераментни и страстни, испанците вероятно са царете на флирта. При тях може да разчитате на повече непосредственост и яснота от самото начало. Особено характерен за испанския флирт е пронизващия, дълъг поглед право в очите. Всъщност, испанците са убедени, че без него е невъзможно да последва връзка. Той е нещо като сигнал за доверие и готовност за близост, които от своя страна са задължителни, за да изградиш отношения. При това сигналът е универсален и се ползва както от мъжете, така и от дамите, които са набелязали обект на интерес. Затова, ако срещнете огнен испански поглед задържан върху вас – просто отвърнете на него. Останалото е „Eres muy bonita“ /Много си красива/ … 

Италианците – флиртът е живот

И тук е трудно да говорим за ухажването само като приоритет на романтичните отношения. Италианците просто обичат живота във всичките му форми – храна, любов, красота. Те са достатъчно темпераментни и искрени, и просто не могат да подминат нещо, което е  грабнало окото им. За италианците жените са по-добрата и красива част от човечеството и те го показват непрекъснато. Като започнем от свещената любов към майките им и стигнем до подхвърлен комплимент или въздушна целувка към преминаваща красива жена. За разлика от испанците обаче, ухажването е мъжки приоритет. Затова изобщо не се пробвайте да спорите относно сметката, когато италианец ви покани на среща. Вие просто бъдете зашеметяваща и, уверяваме ви, комплименти като „Sei molto bella“ /Много си красива/, ще са само част от всички прекрасни неща, които ще чуете за себе си. 

Руските мачовци

Русия е огромна страна. В Повечето й райони климатът е по-скоро суров, което вероятно е причина мъжете родени там да притежават специфично мачовско излъчване. Освен това, руските жени обичат мъже, които поемат инициативата във флирта. Затова ще е странно, ако вие първи заявите интерес към руски мъж. Освен това за представителите на тази нация, секса е нещо лично и интимно, затова не очаквайте груби и настойчиви „свалки“. Твърде вероятно е да ви почерпят питие, водка или шампанско и да изследват с интерес вашата реакция на жеста. Ако решат, че сте настроени благосклонно, много скоро ще стигнете и до романтичните признания като „Ты очень красивая“ /Много си красива/. 

Но ако искате да разберете добре и останалото, което вашите ухажори ще кажат – запишете се на езиков курс при нас. Повече за предлаганите от нас уроци може да намерите на нашия сайт https://omegals.bg/kursove/ или ни потърсете на 0878 566 537; 02/423 21 21.

© 2024 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg