Как филмите ще подобрят английския ви?

Как филмите ще подобрят английския ви език 1

Всеки има любим филм, независимо дали обича да седи в кино залата или пред телевизора вечер. А откакто интернет стана един от основните елементи на съвременния живот, няма как да не сте гледали любимите си филми повторно. За тези, за които това е загуба на време, ще се опитаме да ги убедим в обратното, защото с любимия филм или сериал може бързо и лесно да подобрите уменията си по английски език.

Без дублаж

Сигурно е по-удобно, когато си пуснете дублиран филм, защото не се занимавате да следите субтитрите, но така губите от емоцията. Ако всички филми бяха с дублаж, нямаше да запомните звученето на незабравимата фраза на Арнолд Шварценегер “I’ll be back” с неговия така запомнящ се глас. Факт, дори само слушането е полезно, защото ще подобри слуховите ви умения по английски език.

Учете с любимия филм

Със сигурност имате такъв и сте го преглеждали стотици пъти, така че няма как да не помните сюжета и диалозите. Изберете подходяща вечер, пригответе си вкусотийки – пуканки, солети или разядки, и го гледайте отново, но този път с оригинално аудио. Ако в началото ви е трудно, пуснете го със субтитри на български, след това ги сменете с такива на английски език, а накрая ги изключете.

Паузирайте важните моменти

Паузите по време на кино вечер са най-досадни, но когато гледате с образователна цел, е различно. Изберете любима сцена, изгледайте я, паузирайте и повторите думите на героя на английски език. Ако не успеете от първия път, върнете, слушайте отново и опитайте пак и така, докато не се справите без грешка. Накрая може да се възнаградите като изиграете сцената успоредно с филма. Това упражнение отново ще повлияе на слуховите ви възможности, но и ще подобри произношението ви на английски език.

Нов филм, нови знания

Дори в началото да използвате помощта на субтитрите, съвсем скоро ще свикнете и без тях. Важното е да слушате внимателно, да се опитвате да следите сюжета и диалозите. Да, ще имате непознати думи, но важното е да разбирате контекста. Думите ще научите с повишаването на нивото по английски език. Но дочуете ли някой интересен израз, запишете го, научете значението му и се опитайте да го използвате в изречение.

Не обичате филми? Има решение!

В интернет ще откриете море от клипове на различни тематики. Може да изгледате последния епизод от любимото си американско комедийно шоу, важното е да следвате стъпките и да се спрете на видеа на английски език. Слушайте внимателно, повтаряйте, записвайте новите изрази и най-важното – забавлявайте се, така най-бързо ще усвоите езика.

Колкото и да сте мотивирани да повишите нивото си по английски език, това няма да стане с денонощно седене над учебника и писане на нови думи в работната тетрадка. Мозъкът има нужда и от почивка, а каква по-добра от тази, в която сте в приятната компания на любимия актьор, чийто премеждия следите на английски език.

При всички положения само с филми научаването на езика също няма да е качествено, затова може да разчитате на нас. В езикова школа „Омега“ ще направите сигурните първи стъпки в научаването на езика, а и със сигурност в почивките ще можете да обсъдим заедно филмите и книгите, които си заслужава да гледате и прочетете на английски език.

 

Прочетете още:

 

Разгледайте още: