Как детето да обикне английския отрано?

Как да помогнете на детето си да обикне английския език отрано

Лятната ваканция вече приключи и притесненията около новата учебна година не закъсняват. Отново ранно ставане, стрес, дълги учебни дни и множество домашни. Съвсем естествено се питате: „Какво ли ще стане с ученето на английски?“. От личен опит знаете, че не са достатъчни само математиката, грамотното писане и усърдното четене на български, затова искате да наблегнете и на чуждия език.

Изграждането на позитивна нагласа към един нов език е труден процес, който изисква отдаденост от страна и на детето и на родителя, но с постоянство се изкачват и най-високите върхове. Ето какво можете да направите, за да приеме детето ви ученето на чужд език като нещо приятно.

Децата обичат да подражават

Още от малки те придобиват усещане за света чрез подражание, като се започне от звуците, говоренето, ходенето и се стигне до момента, в който започват да придобиват свои собствени маниери на поведение.

Възползвайте се от желанието им да подражават! Покажете им ясно, че вие харесвате английския език, че обичате да четете книги на английски, да слушате и гледате новини или филми на английски. Можете да им купите книжка на английски с любимата приказка, разказвайте я на български и вмъкнете в нея някои думи на английски.

Пеенето им е присъщо

Със сигурност и вашето дете, като всички останали, обича да взима сешоара или дезодоранта и да изпълнява любимите си песни на сцената-спалня. Вместо просто да му се радвате и пляскате след всяко изпълнение, научете заедно няколко песни на английски. Вземете своя микрофон и пейте! Колкото повече песнички научите, толкова по-добро ще бъде и английското произношение на детето ви.

Постоянните разговори са им любими

Така или иначе в ежедневието ни отдавна навлязоха множество английски думи, дори и децата знаят и ползват „ok“, „bye“ и други. Точно затова вместо да побългарявате думи като лайквам и шервам, започнете да включвате още английски думи в обикновените си разговори. Кажете „Хайде!“ като излизате, а след това и “Let’s go!”, когато си лягате след „Лека нощ“, добавете и „Good night”. Така детето прави ясна връзка между изразите. Колкото повече ги използвате в ежедневните си разговори, толкова по-отворено ще е детето и към научаване на още и още, а после по-лесно ще приема новата информация, свързана с езика.

Учете заедно

Ако не можете да се похвалите с особени познания по английски, които да предадете на детето си, това не трябва да ви обезкуражава. Запишете се заедно на курс по английски! Както вече споменахме, децата обичат да подражават на родителите си и правят с удоволствие това, което правят мама и татко. Много вероятно е детето да напредва по-бързо от вас, така ще си имате весел и изключително полезен помощник за домашните. В същото време ще стимулирате отговорността му към чуждия език и най-вече самочувствието му, че се справя добре. Накрая можете да отпразнувате общия си напредък с разтоварваща разходка в чужбина, където да практикувате натрупаните знания, в обстановка, различна от ежедневната.

 

Езикова школа „Омега“ предлага курсове по английски език за всички нива и за всички възрасти, затова не отлагайте, запишете се заедно и учете заедно, защото ползите в личен и професионален план няма да закъснеят.

 

Прочетете още:

Английски за деца – защо е хубаво да учат от малки?“

Английски за деца и то забавно!

Английски за деца – как развива умения в децата?

Лесно ли се преподава английски за деца в предучилищна възраст?

© 2024 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg