Търсене
Close this search box.

Как да учим думи на английски лесно

Как да учим думи на английски лесно и забавно

Ако сте решили да предприеме първата крачка към научаването на английски език, заслужавате похвала. Колкото по-голям сте, толкова по-голяма е и похвалата, защото при курсовете по английски език за възрастни често се среща следния проблем – трудното запаметяване на думите, което се оказва и основна причина за бързо отказване.
Предлагаме ви няколко лесни начина за по-лесно усвояване на новите думи, които научавате от курсовете по английски език за възрастни. Те ще са ви не само полезни, но и изключително забавни.

Лично джобно речниче

Записвайте си всяка нова дума на малко листче. От едната страна на английски език, а от другата на български. Изсипете всички листчета в джоба си и ги носете със себе си всеки ден. От време на време изтегляйте по една дума и проверявайте дали знаете значението ѝ. Ако сте научили думата, пуснете я в другия джоб, ако пък не сте, върнете я в същия. Така ще имате забавна занимавка в метрото, автобуса, в задръстването или отивайки до магазина.

Обградете се с английски език

Говоренето по време на курсовете по английски език за възрастни не е достатъчно. Слушането на музика и пускането като фон на англоезични телевизии у дома е малка стъпка към по-лесното усвояване на езика. Може да промените езика на телефона, всички мобилни устройства или социални мрежи, които ползвате. Менюто на английски език ще ви помогне да свикнете бързо и неусетно с новите думи.

Впечатлете с произношение

Произношението е една от тънкостите, която може да ви притесни когато се запишете на курс по английски език за възрастни. Използвайте малка хитрост! Каква е тя? Запишете се с телефона как произнасяте конкретни думи или цели изречения и прослушайте записа. Така най-лесно ще установите къде грешите и на следващия урок със сигурност ще оставите и преподавателя и колегите си с отворена уста.

Измисляйте думи сами

На пазара се предлагат страхотни настолни игри за създаване на кръстословици. Изберете такава с латински букви. В процеса на играта имате възможност да създавате думи на английски език по свой избор, като разполагате с цели 10 букви. По този начин не само можете да затвърдите някои научени думи, но и да упражните правописа си. В началото можете да си помагате и с речник, но бързо ще свикнете и без него, особено ако играете често.

Вечер на игрите

Ето един повод да се съберете с приятели или роднини и да се позабавлявате. Единственото, което ви трябва е да имате маркер и няколко големи листа хартия или бяла дъска. Играта се казва Pictionary и няма точен превод на български. Един от играчите трябва да обясни дума като я нарисува, а останалите участници трябва да я познаят. Звучи лесно, но опитайте да отгатвате думите на английски език. Така ще съчетаете полезното с приятното – хем ще се смеете, хем ще учите.

Тези хитринки са лесен и приятен начин за усвояване на част от знанията, които ще натрупвате по време на курсовете по английски език за възрастни. Със сигурност ще вдъхновите близките си да последват вашите стъпки. Започнете още днес и се забавлявайте докато учите – „You can do it!” .

 

Прочетете още:

9 трика как да научим по-лесно английски език

Как да подобрим своя разговорен английски?

Впечатлявай с изказа си! Научи 8 интересни думи на английски език!

Впечатлявай с изказа си! Още 7 красиви думи на английски език

Как да не забравим английския език: няколко трика

Как филмите ще подобрят английския ви език?

 

 

 

 

Изпратете бързо запитване