Как да разкажем за лятото на английски

kak-da-razkajem-za-lqtoto-na-angliiski-izobrajenie

Лятото е времето на годината, което всички очакваме с нетърпение. То е периодът, когато можем да се отпуснем и да се забавляваме с приятели и семейство, както и да създадем незабравими моменти и преживявания. И всъщност, няма никакво значение дали сте прекарали лятото на море или планина, това е периодът, в който можете да забравите за всички ежедневни задачи и грижи и просто да се насладите на живота. 

Но както всичко хубаво и лятото има своя край, а с него идва краят и на безгрижните забавления. Добрата новина е, че ако наистина сте се постарали да се забавлявате, то в крайна сметка ще имате спомените, които ще ви сгряват в студените есенни и зимни дни. А какво по-хубаво от това да ги споделите с приятели! Така не само ще се насладите на преживяното отново, но и може и да вдъхновите някои от вашите познати да посетят интересни и нови за тях места, за които сте ги запалили с вашите разкази. Днес ще ви помогнем да се научите да правите това и на английски

Ваканция

Ще започнем с едно важно напомняне – внимавайте с времената! Когато разказвате за нещо вече преживяно обикновено се използва минало време. Както знаем в английския те са няколко и със сигурност ще са ви от полза, когато разказвате. Затова направете малък преговор, ако не се чувствате сигурни. 

Когато искате да разкажете за лятото си на английски, е важно да знаете и някои често използвани фрази. Например,
„I went on vacation“  – „отидох на ваканция“
„I had a great time“  – „прекарах си страхотно/ имах чудесно преживяване“ 

„I made unforgettable memories“ – „създадох незабравими спомени“

Ето още няколко полезни фрази, които ще ви помогнат да опишете вашите емоции и впечатления от вашето лято:

  1. за да опишете по-конкретно какво сте правили през лятото –  „I went to the beach/mountains“;
  2. за да опишете мястото, на което сте били – I was/ We were in Italy, Paris …;
  3. за да искате да споделите какво точно сте правили на това място, можете да кажете – „I went swimming/sunbathing/hiking“;
  4. за да опишете незабравими моменти и преживявания – „I saw the most beautiful sunset“ или „I had the best meal of my life“.

Годишен отпуск

За жалост, безгрижните дълги лета са привилегия на детството. А когато пораснем, се налага да концентрираме тази топла безгрижност в рамките на позволения ни годишен отпуск. Това обаче съвсем не означава, че не може да го направим интересно, забавно и с много горещи спомени. И ако все пак времето или ангажиментите ви не са позволили да направите лятото интересно, това не е повод да се отказвате да говорите за него. Всъщност, следващите фрази са доста полезни, защото с тях може да опишете всеки 

отпуск. Може да ги използвате всеки път, когато искате да споделите, че сте имали период на почивка и сте се наслаждавали на свободното време.

 „I took some time off“ или „I had some time off work“.

И не забравяйте, дори ако нямате англоговорящи приятели, на които да разкажете летните си приключения, винаги може да използвате знанията си, за да разкажете на чужденците за някое прекрасно кътче от нашата родина. Може да напишете кратко есе или пътепис, в който да вложите емоциите и впечатленията си.
Ако искате да научите повече за английски език и как да го използвате свободно когато говорите и пишете – потърсете ни! Ние от Езикова Школа “Омега” ще ви помогнем не само да се справите лесно и бързо с лексиката и граматиката, но и да придобиете увереност, когато комуникирате.

© 2024 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg