Търсене
Close this search box.

Как да подобрим своя разговорен английски?

Как да подобрим своя разговорен английски
„Ако говориш на някого език, който разбира ще спечелиш вниманието му. Ако говориш обаче родния му език, ще спечелиш сърцето му.“
Нелсън Мандела
Ако ви се е наложило поне веднъж да общувате с някого на английски, сте си дали сметка колко e важно да е добър вашият разговорен английски. Просто защото четенето и разбирането на текстове на английски не е съвсем същото като директната комуникация с англоговорящ. От една страна могат да се издигнат бариерите на перфектния английски с богата лексика и изрази, които човек владеещ английски на средно ниво, трудно би преодолял, от друга страна слуховото възприемане на чужд език е съвсем различно от това на писмена основа.

Време е да подобрите своя разговорен английски?

Колко пъти досега сте си казвали наум „Време е да направя нещо, за да говоря по-добре английски!“. Подобно изказване звучи повече от логично, като имаме предвид отворените граници и все по-честите възможности за пътуване в чужбина. Като добавим и факта, че повече от 2 млрд. хора в света говорят английски, усъвършенстването точно на този език изглежда повече от смислено. Съществуват различни методи за изучаване на чужд език, някои от тях дават предимство на писмения език, други на общуването. Ако ви се налага най-вече да подобрите вашия разговорен английски, за да постигнете по-добри резултати на работното си място или в общуването с чужденци, изключително подходяща за вас е учебната система CLOCKWISE!

Защо учебната система Clockwise набляга на разговорния английски?

С помощта на Clockwise можете бързо да напреднете с уроците по разговорен английски, тъй като се акцентира върху усъвършенстване на слушането и говоренето на английски език. Отделя се особено внимание на правилното произношение и интонация. В същото време граматичните правила се представят постепенно и се вграждат по естествен начин в контекста на всеки урок. Множеството динамични и кратки текстове на различна тематика подготвят изучаващите английски да разбират без проблеми това, което им се казва. Така английският им постепенно преминава от ниво писмен език на по-високо ниво разговорен английски. Предвидени са упражнения и тестове, които допълнително затвърждават заучения материал. Курсистите биват непрекъснато стимулирани да изложат своето лично мнение на английски, ползвайки безпроблемно лексиката, която познават. Съществуват допълнителни материали за обучение, които могат да се ползват и онлайн.

Ако знанията ви по английски са по-скоро скромни или трябва да започнете от нулата, но крайната ви цел е сравнително добро ниво разговорен английски, имайте предвид че учебната система Clockwise включва петте основни нива от Elementary до Advanced.

По-успешна работа с по-добър разговорен английски

Докато преди време добрият английски беше по-скоро едно от задължителните изисквания за назначаване на нова работа, без след това да влиза реално в употреба, сега добрият писмен и разговорен английски е задължително условие, за да си свършите работата добре. Било защото собствениците на фирмата вече са чужденци или пък междувременно са назначили специалист от чужбина и единственият начин да общувате с него е използвайки вашия разговорен английски. Възможно е кръгът от клиенти на фирмата, в която работите да се е увеличил и вече освен с български клиенти да се налага да общувате и с такива от чужбина.

Истината, е че някои хора със съвсем малък запас от думи успяват да се справят някак си, а други които „цял живот“ учат английски губят ума и дума, ако трябва да кажат нещо на чуждия език. Точно тези страхове или по-скоро несигурност при ползване на разговорен английски ще успеете да преодолеете с учебната система Clockwise, която е специално създадена за работещите хора. Курсът е с практическа насоченост и обединява стандартното ниво на английски език и нивото с професионална ориентация. Освен предвидените групови занимания, всеки курсист може самостоятелно да усъвършенства нивото си на разговорен английски като се упражнява допълнително в къщи със специално предоставени му материали.

Тъй като всяка професия предвижда различна лексика, курсистите разучават теми, съобразени с личните им нужди и интереси.

Най-голямото предизвикателство за всички, които ползват английски, е разговорът по телефона. Дори и по-уверените в уменията си по разговорен английски, могат да срещнат сериозни затруднения, ако им се наложи да общуват по телефона. Това е съвсем нормално, като се има предвид, че телефонните връзки невинаги са перфектни и още повече – липсата на комуникация “очи в очи” ги лишава от важна невербална информация. Специално разработената рубрика „Focus on Functions“ от системата Clockwise спомага за подобряване на уменията за комуникация и предоставя възможност за дискусии и усъвършенстване на уменията за общуване и водене на телефонни разговори.
Прочетете още:
Изпратете бързо запитване