Излезте от стандартния туристически маршрут с добър испански

Излезте от стандартния туристически маршрут с добър испански език

През последната една година  статистиките сочат, че над 70 милиона туристи са избрали Испания като дестинация за туристическите си планове. Предпочитан град от туристите в Испания е Барселона, където се намира известната в цял свят Саграда Фамилия. Все пак съществуват и други не по-малко интересни кътчета, вписващи се във величествени природни гледки и говорещи за вековна история, важни събития и имена на значими личности. В случай, че сме разпалили любопитството ви и сте на път да отворите нов таб в браузъра и да разгледате цените на самолетните билети за южната страна, можем да ви кажем само едно: за да се насладите на обиколките в Испания не просто като turista, но и като истински ценител на страната на фламенкото, ще трябва да поработите малко над испанския си!

 

Херона, Каталуния

Херона, Каталуния


Ако на всяка цена желаете да посетите Барселона, можем само да потвърдим, че си заслужава. Все пак си заслужава и да оставите някой и друг ден от ваканцията си, за да се отбиете до Херона или Жирона (Girona), както се произнася на каталунски. Градчето се намира само на около час път от Барселона и заема едно от първите места в класацията по високо качество на живот в страната. За да усетите щастието, което витае из въздуха, трябва задължително да размените няколко думи с жителите му. Излишно е да споменаваме, че за да бъде разговорът възможен, трябва да говорите испански и то сравнително добре.

Можете да се снимате пред римски и средновековни стени, да посетите внушителната катедрала и да се наситите на автентични постройки и забележителности. Почитателите на архитектурата могат да се насладят на сградите, построени от видни архитекти и инженери, сред които Густав Айфел и Рафаел Масо.

Ако пък не сте от любителите на архитектурни и археологически забележителности, със сигурност ще останете впечатлени от нощния живот в Херона. Изпълнените с млади и усмихнати хора заведения, ресторантите, предлагащи впечатляващо вкусна храна, не могат да оставят равнодушни и най-капризните туристи.

 

Куенка,  Кастилия- Ла Манча

Куенка, Кастилия- Ла Манча

Градчето, е известно със своите колдагас. Ако знаете поне малко испански, със сигурност ще се досетите, че думата в буквален превод означава висящи къщи. Гледката е невероятна! Сгушените върху скалите сгради изглеждат като висящи и създават впечатлението, че всеки момент ще се откъснат, особено като задуха характерният за региона вятър. Едва под 5% са чужденците, живеещи в Куенка, затова добрият ви испански може да се окаже абсолютно необходим, за да научите повече за един от символите на градчето – кулата Торе Мангана. Разказите за катедралата на Куенка от местните хора не могат да се сравнят с никой пътеводител или друг източник на информация.

 

Херес де ла Фронтера, Андалусия

Херес де ла Фронтера, Андалусия

Херес де ла Фронтера се слави с невероятното си вино. За да получите качествени съвети по дегустация на вина ще трябва предварително да попълните речника си с подходящи думи по темата. Ако пък се окажете там през февруари и март, очаквайте да срещнете световно известни танцьори, тъй като точно в този период се провежда годишният фестивал на фламенкото. Сега си представете как си тръгвате от градчето: с познания в дегустирането на вино, с танцова стъпка, вдъхновени да говорите испански като истински испанци!

 

Ще се радваме да се свържете с нас – Езикова школа „Омега“, за ви разкажем повече за нашите методи за изучаване на този така звучен език и да си поговорим още и още за други интересни дестинации в Испания и то на испански, разбира се!

Прочети още:

Испански език – хем приятно, хем полезно!

Научи испански език – говори с хора по целия свят!

Чужд език – възможност за нов кариерен път

Когато реалните езикови познания не могат да се скрият

Някои митове за изучаването на чужд език

 

© 2024 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg