Испански език – хем приятно, хем полезно!

Испански език – хем приятно, хем полезно
Седите си в офиса и се прокрадват слънчеви лъчи през прозореца, затваряте очи…. и вече сте на плаж в Майорка. Грее ви жаркото испанско слънце, лек бриз ви разхлажда, чувате отмереното разбиване на вълните … и красив южен глас ви пита нещо на така мелодичния, но непонятен за вас испански език. Така ви се иска да го разбирате, но, уви, не можете и изпускате пълното вписване в пейзажа…
Ако поправите тази грешка навреме, ще установите, че изучаването на испански език не само ще ви позволи да мечтаете на воля, но ще ви бъде по-полезен отколкото предполагате. Научете защо:

Ще разбирате текста от песента по радиото, но ще бъдете и актуални

Не се изненадвайте, ако все по-често започвате да се сблъсквате с испанския език по радиото или телевизията. Ученето на езика ще ви позволи да сте в течение с нарастващото испанско влияние в масовата култура. Експерти предричат до 2050 година испаноговорящите да са 530 милиона, сред които 100 милиона ще живеят в САЩ. А това дава своето логично отражение още сега върху световния пазар, рекламата и развлекателната индустрия.

Ще си поръчате паеля на испански език, но ще си тренирате и мозъка

Тази причина ще се хареса особено много на по-амбициозните, защото учени са доказали благоприятното влияние от изучаването на допълнителен чужд език както при децата, така и при възрастните. Владеенето на втори език засилва не само логическото им мислене, но и креативността. Ако тези ползи не ви се струват достатъчни, може би тези ще ви впечатлят: ученето на чужд език освен всичко друго забавя стареенето на мозъка и по този начин намалява риска от деменция и Алцхаймер. Така че чрез испанския език по забавен начин ще направите здравословни тренировки за мозъка си!

Ще се наслаждавате на испански филм в оригинал, но ще ви е и лесно и по време на уроците

Испанският език е първа категория по трудност (най-трудните езици за изучаване са в четвърта категория). Това означава, че ако се запишете на интензивен курс по испански език, ще ви трябват средно 26 седмици, за да достигнете добро ниво на владеене (при езиците от 4 категория ви трябват поне 64 седмици). Разбира се, това са общи изследвания и варират от човек до човек. И все пак дори цифрите да са само ориентировъчни, все пак отново са в полза на испанския език на фона на други езици.

Тук е мястото да направим сравнение с друг език, който е също в първа категория и далеч по познат на всички: английският език. За разлика от него, в испанския език думите се пишат така, както се чуват без тайни вратички и скрити букви зад тях. А изключенията от правилата следват определена логика, която можете да проследите и запомните!

Ще четете Маркес на испански език, но ще отворите и нови врати в работната сфера

Няма нужда да ви убеждаваме, че всяко изкуство може да бъде разбрано и оценено много по-добре, ако имате възможност да се докоснете до него в оригинал. Изучаването на испански език ще ви позволи да гледате шедьоври на Педро Алмодовар, Луис Бунюел и да четете Мигел де Сервантес, Пабло Неруда, Федерико Гарсия Лорка и др.

Испанският език се говори на четири континента, като е официалният език в 21 държави. И макар да са предимно в Латинска Америка, важността на езика е застъпена и в страните, където той не е официален. Даваме САЩ за пример, защото там испанският език е първият избор при изучаване на чужд език. В Европа той заема втора позиция по използване веднага след английския език. Това какво ви говори? Широкото разпространиение на езика се отразява на ежедневието, нуждите и логично: бизнеса! Наличието на испански език в автобиографията ви ще е несъмнено предимство.

Ще разберете сервитьора на плажа в Майорка, но и ще се убедите, че испанският език е навсякъде

Колкото повече пътувате, толкова повече ще се убеждавате: испанският език е навсякъде! И това не е чудно, тъй като в Европа той е сред най-популярните езици. Със „скромните” 400 милиона говорящи, езикът е четвъртият най-говорим в световен мащаб. Само китайският, английският и хинди го превъзхождат по брой говорящи. Това изобщо не е скромно постижение, тъй като в Китай и Индия местното население расте главоломно бързо и по отделно начислява скромните 1 милиард души. Ако обаче се зачитат и хората, на които гореизброените езици им е роден, испанският език измества английския език от третото място.

Ако сме ви убедили в полезността от изучаването на испански език, то остава сами да усетите колко приятно може да бъде то! Проверете началните дати в езикова школа „Омега“ и се запишете на курс още сега!

Прочетете още:

© 2024 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg