Граматиката или на разговорните умения при уроците по английски?

По-добре е да се наблегне на граматиката или на разговорните умения при уроците по английски
След като сте обиколили различни сайтове, обещаващи идеални резултати при самостоятелно обучение по английски и сте се убедили, че това не е лъжица за вашата уста, съвсем естествено стигате до извода, че е време за уроци по английски език, дори и онлайн, но с реален учител.
Това вероятно е и причината да попаднете тук. В нашата езикова школа неведнъж чуваме заявления от рода: „Желая да подобря английския си…“ или „след хиляди уроци по английски език нито граматиката, нито разговорният ми английски са ниво“, а също и „зная немалко граматически правила и думи, но си глътвам езика, когато трябва да говоря на английски…“
И така стигаме до извода, че уроците по английски език най-често се свързват с учене на граматика и упражнения или водене на разговори на английски. Затова и решихме да дадем отговор на всички, които се питат на какво трябва да наблегне техният курс по английски: на граматиката или на диалога.

Кога е добре да се наблегне на разговора при уроците по английски език?

Трябва да подчертаем още в самото начало, че рядко един курс по чужд език може да се концентрира единствено и само върху разговора, все пак съществуват някои ситуации, в които подобен подход не е за подценяване. Тези ситуации са следните:
  • Когато желаете да запазите нивото си по английски, тоест не искате да губите тренинг поради липса на реални условия за практикуване на езика. Този пример е адекватен за хора, които са живели известно време в чужбина и завръщайки се в своята страна, започват все по-рядко и по-рядко да говорят английски. Просто защото не им се налага.
  • Имате задълбочени познания по английски на ниво граматика, често ползвате самия език в писмена форма, четете свободно литература на английски, но досега не ви се е налагало да говорите пряко с англоговорящи.
  • Предстои ви в близко бъдеще участие в конференция, пътуване в чужбина, провеждане на интервю за работа и т.н.

Кога уроците по английски език е добре да наблегнат на граматиката?

Не само граматиката, но и лексиката и произношението, трябва да излязат на преден план, когато:
  • започвате обучение по английски по-скоро от нулата. Познаването на основни граматически правила и езикови конструкции от самото начало е изключително важно, ако смятате, че езикът ще ви служи сериозно в бъдеще.
  • искате да постигнете следващо ниво на владеене на английски език.
  • английският ви е нужен най-вече за водене на кореспонденция.

Най-подходящите за вас уроци по английски език

Ако разполагате с малко време и имате конкретно поставени цели, тогава правилният въпрос ще бъде свързан по-скоро с избора на индивидуално или групово обучение, а не толкова с наблягането върху граматиката или разговорния английски език.
При индивидуално обучение в езикова школа „Омега“ всеки курсист получава предварителна консултация за предлаганите учебни програми, като бива посочена и най-подходящата в неговия случай. Независимо от заетостта ви, имате възможност да изберете най-удобните за вас часове и дни за уроци по английски език, включително събота и неделя.
Прочетете още:

© 2024 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg