Граматиката или на разговорните умения при уроците по английски?

По-добре е да се наблегне на граматиката или на разговорните умения при уроците по английски
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
След като сте обиколили различни сайтове, обещаващи идеални резултати при самостоятелно обучение по английски и сте се убедили, че това не е лъжица за вашата уста, съвсем естествено стигате до извода, че е време за уроци по английски език, дори и онлайн, но с реален учител.
Това вероятно е и причината да попаднете тук. В нашата езикова школа неведнъж чуваме заявления от рода: „Желая да подобря английския си…“ или „след хиляди уроци по английски език нито граматиката, нито разговорният ми английски са ниво“, а също и „зная немалко граматически правила и думи, но си глътвам езика, когато трябва да говоря на английски…“
И така стигаме до извода, че уроците по английски език най-често се свързват с учене на граматика и упражнения или водене на разговори на английски. Затова и решихме да дадем отговор на всички, които се питат на какво трябва да наблегне техният курс по английски: на граматиката или на диалога.

Кога е добре да се наблегне на разговора при уроците по английски език?

Трябва да подчертаем още в самото начало, че рядко един курс по чужд език може да се концентрира единствено и само върху разговора, все пак съществуват някои ситуации, в които подобен подход не е за подценяване. Тези ситуации са следните:
  • Когато желаете да запазите нивото си по английски, тоест не искате да губите тренинг поради липса на реални условия за практикуване на езика. Този пример е адекватен за хора, които са живели известно време в чужбина и завръщайки се в своята страна, започват все по-рядко и по-рядко да говорят английски. Просто защото не им се налага.
  • Имате задълбочени познания по английски на ниво граматика, често ползвате самия език в писмена форма, четете свободно литература на английски, но досега не ви се е налагало да говорите пряко с англоговорящи.
  • Предстои ви в близко бъдеще участие в конференция, пътуване в чужбина, провеждане на интервю за работа и т.н.

Кога уроците по английски език е добре да наблегнат на граматиката?

Не само граматиката, но и лексиката и произношението, трябва да излязат на преден план, когато:
  • започвате обучение по английски по-скоро от нулата. Познаването на основни граматически правила и езикови конструкции от самото начало е изключително важно, ако смятате, че езикът ще ви служи сериозно в бъдеще.
  • искате да постигнете следващо ниво на владеене на английски език.
  • английският ви е нужен най-вече за водене на кореспонденция.

Най-подходящите за вас уроци по английски език

Ако разполагате с малко време и имате конкретно поставени цели, тогава правилният въпрос ще бъде свързан по-скоро с избора на индивидуално или групово обучение, а не толкова с наблягането върху граматиката или разговорния английски език.
При индивидуално обучение в езикова школа „Омега“ всеки курсист получава предварителна консултация за предлаганите учебни програми, като бива посочена и най-подходящата в неговия случай. Независимо от заетостта ви, имате възможност да изберете най-удобните за вас часове и дни за уроци по английски език, включително събота и неделя.
Прочетете още:

© 2020 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg