Търсене
Close this search box.

Чужд език – възможност за нов кариерен път

Чужд език – възможност за нов кариерен път

Стигнахте ли до този момент в работата си, в който усещате, че няма какво повече да научите? Усещате ли, че твърде дълго се взирате през прозореца, вместо в монитора и се чудите дали не сте сбъркали професията? Питате ли се какво би станало, ако вместо тази работа, бяхте последвали мечтата си? Усещате ли се претоварени в края на работния ден или просто вече приемате твърде тежко дори най-малките спънки в процеса на работа? Ако поне на два от тези въпроси отговаряте положително, то може би е време да смените обстановката.

Не си мислете, че е твърде късно или прекалено трудно, напротив. С нужната мотивация и най-високите стъпала са лесни за изкачване. Важно е да не се отдавате на емоциите и да напуснете веднага с надеждата, че бързо ще си намерите нещо ново. Мислете практично и действайте тактически.

Може да нямате професионален опит, различен от досегашния, но ако знаете език, може да го подобрите например. Това ви дава чудесна възможност за нов професионален път. Ето няколко предложения, които могат да ви бъдат от полза.

Преводач

Хубавото на професията е, че ви среща с хора с разнообразни интереси. Освен това ще ви канят на събития, които често остават скрити за масовата публика. Преводачите са важен елемент от всяка международна конференция или ключовите фигури, без които някои съдебни заседания няма как да се проведат. Ако досега работата ви е била свързана предимно с комуникация, значи вече със сигурност притежавате умението да предавате по най-подходящия начин важни съобщения. А това е едно от най-ценните качества на добрия преводач – след владеенето на езика, разбира се.

Екскурзовод

Вместо да се ровите из различни сайтове за най-добрите и евтини оферти за екскурзии и да се ядосвате, че само вие не сте били тук и там, можете сами да станете част от интересните екскурзии, и то с осигурен транспорт. Всеки език, говорен в Европа ще ви е от полза за сбъдването на тази мечта. Необходимите ресурси са само вие и познанията ви по история, археология и география, които дори и да са бледи, лесно ще опресните. Не само ще обикаляте света, но и ще оставяте незабравими спомени за толкова много хора. Ако пътуванията ви из Европа не са ви страст, то тогава започнете да водите групи из българските туристически кътчета, където да предизвикате в тях желание и любопитство да видят още и още. Сред плюсовете на професията са лесното поддържане на нивото на езика и срещите с различни хора – е, това ако не е хубава работа!

Учител

Най – удовлетворяващата професия – когато можеш да дадеш знание на някой, който не може да се справи без теб. Ако обичате да работите с деца, чудесно! Те се нуждаят от хора, които да ги разбират и да виждат света през техните очи, а ако не – тогава помагайте на зрели хора да развият уменията си. Друга положителна страна на преподаването е, че ако се захванете с частна практика, имате възможност сами да определяте седмичната си заетост.

 

Владеенето на още един език дава толкова много свобода! Изборът на професия става по-разнообразен, а дори да решите да запазите сегашната си, може да разчитате на допълнителен доход . Ще имате шанс да се включите в чуждестранен колектив, от който ще има какво да научите, но същевременно и да дадете от своите опит и знания.

Курсовете в езикова школа „Омега“ могат да ви помогнат да научите и усъвършенствате до перфектност най – говоримите езици, които ще ви откъснат от всички онези въпроси в началото, на които отговорихте с „да“.  При нужда, може да се подготвите и за сертификатни изпити. Потърсете ни по телефона, в наш офис или през сайта ни и нека кажем заедно Let’s start! Начать! Pour commencer! Zu beginnen! Per iniziare!

 

Прочетете още:

Чуждите езици – повече ползи, отколкото предполагаме!

Кой е най-добрият метод за изучаване на чужд език?

На каква възраст е най-добре да започнем ученето на чужд език?

Някои митове за изучаването на чужд език

Изпратете бързо запитване