Бизнес английски – важно е първото впечатление

Бизнес английски или защо първото впечатление е важно…

Звучи ли ви познато… трябва да напишете бизнес мейл или ви очаква конферентен разговор с партньори или клиенти в чужбина. Не се притеснявате, защото говорите английски език достатъчно добре, но въпреки това ви се иска да блеснете и да се представите на ниво. А и тези неща не остават незабелязани от мениджърите. В случая обаче не ви достига малко, липсва ви специализирана терминология и решението е само едно – бизнес английски. Да, английският език ни заобикаля постоянно, но с излизането на пазарите извън държавните граници все по-често се налагат и контакти по различни работни въпроси с чуждестранни колеги.

Бизнес английски с колегите

Ако курсовете с непознати хора ви карат да се чувствате некомфортно, но искате да сложите край на кършенето на пръсти преди да пратите писмо или на въртенето на глезени при лични разговори, защо сами не съберете група? Вероятно е и колегите ви, които имат добро ниво по английски език също да се съгласят да преговорят и усъвършенстват езиковите си умения.

Повечето фирми са отворени към идеята за подобряване на квалификациите на служителите си и финансират подобни начинания. Това пък ви дава възможност да подобрявате езика си и да повдигате самочувствието си, без това да тежи на семейния бюджет.

Плюсовете

  • Ученето в група е по-мотивиращо, напредъкът на другите ви кара да давате повече от себе си и да не изоставате;
  • Фирмените групи по английски са с по-голяма бизнес насоченост;
  • Ще обогатите речника си с думи, които ще впечатлят чуждоезичните ви събеседници;
  • По-доброто владеене на бизнес английски ще направи мнението ви по време на делови срещи по – значимо, тъй като ще може да се обосновавате по-добре;
  • Часовете с колегите ще изградят по-силни връзки между вас;
  • Излизането след часовете на по чаша вино е като мини тиймбилдинг.

Свободното владеене на езика носи неоспорими възможности. Може би ще се мотивирате по-бързо ако знаете, че това може да ви изпрати на обучение в чужбина или да бъде причина да представяте фирмата на международни конференции. Дори да не се налага, то със сигурност може да се отрази добре на заплатата ви. Все пак колкото по-образован сте, толкова по ценен ставате за екипа си и съответно  възнаграждението става по-добро.

Не се тревожете ако с колегите ви сте на много различни нива. Всеки курс започва със среща с методолог, който проверява нивото ви по граматика, слушане и разбиране. След най-обикновен разговор на английски език с него, той ще ви предложи най-добрия вариант за разпределение по групи.

Курс, съобразен с вашите предпочитания

Възможностите за фирмени обучения се провеждат спрямо свободното време на служителите. Можете сами да избирате дали всички заедно да посещавате в определен ден и час езикова школа „Омега“ или вашият учител да идва във вашия офис. Удобно, практично, остава само да кажете „yes“!

 

Прочетете още:

Налага се да учите английски, а не сте първа младост!

Курс по английски език – не къде, а кога!

Курсове по английски: индивидуално или групово обучение?

6 причини да се запишем на курс по английски език

Когато реалните езикови познания не могат да се скрият

© 2024 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg