Търсене
Close this search box.

Български за чужденци – защо да се доверим на професионалистите

Български език за чужденци – защо да се доверим на професионалистите

Ако имате познати чужденци, които са решили да останат за постоянно в България, значи имате хиляди поводи за приятелски закачки. За чужденците българският език е много труден за научаване и от там изскачат и забавните грешки при изговарянето на определени думи. Да, със сигурност в разговорите сте се опитвали и се опитвате да ги поправяте и да им обяснявате защо и как се случва промяната в думите в различните ситуации, но често се сблъсквате с неразбиране.

Говоренето само на английски език също не е решение, защото не всички в България владеят езика и приятелите ви няма да могат да се оправят сами с административни задачи, с които се сблъсква всеки в даден момент. За да им помогнете, по-добре им препоръчайте уроци по български език, ето и конкретно защо.

Дори българите правят грешки

Българският език ви е роден и въпреки че го използвате постоянно, със сигурност имате граматически пропуски или сте забравили някои важни правила. Това може да бъде причина да изпитвате затруднения с обосновката, което прави кашата в главата на чужденеца още по-голяма.

Много баби, хилаво бебе

Българите сме много отзивчив народ. Забелязали ли сте, че щом в компанията се включи събеседник от друга държава, всички един през друг се надпреварват кой ще обясни по-добре кога и как е редно да се каже дадена дума. Най-добре обаче е да се получава информация, която е предавана от професионалист в областта, затова и всяка образователна група се води от един преподавател. Въпреки това, помагайте, но само когато се налага.

Примерът е важен

За да се асимилира правилно конкретна информация, е нужен точен пример. Може би не винаги ще се сетите за такъв и могат да възникват допълнителни въпроси, ненужно объркване или тотално неразбиране на нещата.

Кога думите са дублети и кога просто ги бъркаме?

Гюведже или гювече, бретон или бритон, отвертка или отверка –  хиляди са примерите, които предизвикват бурни спорове. Преподавателите по български език са с безгрешни граматика и правопис и имат обяснение за всеки един възникващ въпрос, затова оставете споровете на страна, или поне тези.

Правилно поставяне на тема

Неангажиращите разговори през обедната почивка или в бара не са достатъчни. За научаване на език е необходимо правилно поставяне на теми, които да обхващат ситуациите от ежедневието. Нужен е правилен избор на четива с трудност, съобразена със знанията на учащия, както и писмено отговаряне на зададен въпрос. Чужденците учат по същия начин, по който и ние учим чужд език, затова не трябва да се пропускат основните дидактически похвати.

Курсовете по български език за чужденци, подобно на всички останали, започват с предварителен разговор с методолог за определяне на езиковото ниво и се предлагат в индивидуална и групова форма. Езикови курсове „Омега“ дават възможност за избор на програма, отговаряща на индивидуалните нужди и цели. Затова не губете време, а помогнете на вашия познат по-бързо да се почувства като у дома си.

 

Прочетете още:

Онлайн обучението-модерно и удобно

Чуждите езици – повече ползи, отколкото предполагаме!

Кой е най-добрият метод за изучаване на чужд език?

На каква възраст е най-добре да започнем ученето на чужд език?

Чужд език – възможност за нов кариерен път

Изпратете бързо запитване