Английски за деца – защо е хубаво да учат от малки?

Английски за деца – защо е хубаво да учат от малки
Повечето хора на средна възраст започват изучаването на език сравнително късно и затова когато децата пораснат малко, логично идва въпросът – да започнем ли с уроците по-рано, за да им е по-лесно занапред? Отговорът категорично е положителен – в ранните години те попиват всичко, без особени усилия, които обикновено се влагат в по-зряла възраст. Затова е добра идея да запишем детето на курс, който може да му е полезен – на английски за деца, например.

4 причини, които обясняват ползите от записването на курс по английски за деца

  1. Критично мислене – детето от рано се учи да мисли, сравнява и усеща граматичната структура на собствения и на чуждия език. Например, в българския език има 4 вида минали времена, които то не се затруднява да употребява правилно, защото ги заучава в ранна възраст. Тази логика и усет неусетно то прилага и при английския, който също има 4 минали времена. В допълнение, проучвания доказват, че английският за деца обогатява и тяхната креативност.
  2. Произношение – колкото по-малко е детето, толкова по-добре то копира и усвоява нови звуци и правилното произношение на езика. Това е така, защото мозъкът възприема по-добре новите звуци преди настъпване на юношеска възраст. Тъй като английският има 26 букви, но звуците са около 44, е полезно за малките да започнат да свикват с тях от по-рано, за да ги различават добре.
  3. По-добри общи резултати – изследванията сочат, че децата, които учат чужд език, се справят по-успешно при стандартни тестове по другите предмети от тези, които знаят само родния си език. Причината е, че ученето на език развива познавателната част от мозъка. Със своята сложност на изписване и произношение, английският със сигурност развива мозъчната дейност. Това се дължи на факта, че английският е смесица от средновековен френски, англосаксонски, латински и гръцки. Това добавя към речника му повече думи, отколкото е нужно.
  4. По-малко усилие – след определена възраст ученето на чужд език започва да се случва с усилия, докато децата несъзнателно имитират и попиват всяка нова информация. Колкото по-рано детето свиква с английския и особеностите му, толкова по-лесно ще може да го усвои в дълбочина в продължение на обучението през годините напред.

С какво английският за деца е по-различен?

Английският за деца изисква по-специална форма на преподаване и това не е изненадваща новина най-вече за родителя. Всяко дете има нужда от повече внимание и далеч по-интересни методи за учене, ако желаем да му задържим вниманието. Затова е разбираемо, че английският за деца е базиран на различна методология, за разлика от отзи за ученици, студенти или възрастни.

Какво да включва курсът по английски за деца, за да бъде успешен

  • Атмосфера, в която да се чувстват спокойни и да разбират, че има очевидни причини, заради които учат английски.
  • Занимания, които да са свързани с ежедневни дейности, за които децата вече знаят. Най-лесно това става когато пеят или да рецитират в рима на английски.
  • Упражнения, които са подкрепени и визуализирани с определени случки или предмети, когато е възможно. Този подход помага на цялостното разбиране и усвояване на по-сложен материал.
  • Уроци, представени по забавен начин и включващи идеи, които децата вече разбират на родния си език. По този начин те не учат две неща едновременно – нова концепция и нов език, а само език, на който да изразят нещо, което вече им е понятно.

Езикова школа „Омега“

Английският за деца изисква по-специален подход. Ето защо предлагаме индивидуални учебни планове според нивото и предпочинията на детето. Първоначално преценяваме нивото на знания с методолог, след което го записваме в група до 7 деца, за да може да се обърне максимално внимание на всяко едно от тях. Резултатите винаги ни доказват, че наученото в ранна възраст е като издълбаването на камък – трайно и по-трудно подвластно на времето.

 

Прочетете още: