Търсене
Close this search box.

7 причини, за да се решите да научите испански език

language-course-headphone-flag-wooden-table

Най-важното нещо, което трябва да притежавате, за да научите чужд език е желание. Но ние знаем, колко е трудно понякога, да вместите подобни желания в ежедневието си. Затова, ако винаги сте искали да научите испански, но досега не сте намирали време за това, нека ви дадем няколко причини, които да ви мотивират да не отлагате повече.

Един от най-разпространените езици в света

За кой език се сещате първо, ако трябва да отговорите на въпроса – Кой е най-разпространен в света? Вероятно ще кажете – китайският и с право. И има логика да е така, защото, това е страната с най-голямо население на планетата. Но едва ли същата логика ще ви помогне да отгатнете, че веднага след китайския, на второто място в същата класация се нарежда испанският език.
Испания не е малко страна, но със сигурност не може да се мери по мащаби и население с Китай. Езикът обаче е толкова популярен заради испанските колонизатори, които го разпръсква по целия свят в епохата на великите си завоевания. Днес той е един от основните езици в цяла Южна Америка, в значителна част от Северна Америка, Европа, Азия и Африка. Той е официалният език на 21 държави в света.

Испанският език има светло бъдеще

И ако си мислите, че испанският скоро ще отстъпи престижното си второ място, само защото времето на колониите и великите географски открития е преминало, грешите! Статистиките сочат, че в момента той всъщност разширява влиянието си и броят на хората, които го владеят расте всеки ден. Обяснението е просто. Той е разпространен на практика в почти всяка точка на света, затова много хора, за които не е майчин, го учат като втори език. Една от държавите, в които ръста на испаноговорящите расте с най-бързи темпове е САЩ. За почти една четвърт от населението там той е майчин. А предвид имигрантите от Мексико, експертите прогнозират цифрите да продължат да се увеличават и в бъдеще.

Можете да работите или да учите в чужбина

От всичко казано до тук, не е трудно да се заключи, че един толкова популярен език може да бъде най-добрата ви инвестиция в бъдещето. Ако искате да учите или работите в чужбина, испанският ще ви даде хоризонти, за които малко други езици могат да предложат. Дори да не искате да напускате България, испанският ще е ключов елемент от СВ-то ви. Отвореният свят днес предлага безброй възможности за международните компании, а вашите познания ще ви превърнат в ценен местен сътрудник.

Пътуванията ще станат много по-интересни

Когато говорим за испански не забравяйте, че той е разпространен на 5 континента. Това го прави идеален при пътувания.
Ако обичате да пътешествате по света знаете, че понякога най-интересните неща се крият малко извън туристическите маршрути. Но за да осъществите истински контакт с местните, трябва да може да говорите на техния език. Затова не се колебайте, а се залавяйте с ученето на испански. А след това ще може да откриете света по нов и много по-интересен начин.

Ученето на испански е лесно и забавно

В сравнение с много други езици, испанския е срантително лесен за научаване. Азбуката му е латинска, а едно от най-големите му предимства е, че пишете това, което чувате. Така няма да са ви нужни допълнителни усилия да запомните правописа на новите думи, а ще може изцяло да се концентрирате върху граматиката.
Плюс това испанския е един много красив език, който носи в себе си слънчевата емоционалност на испанците. Ако обаче не искате да приемате думите ни на доверие, запишете се на курс в Езикова школа “Омега” и опитайте. Гарантираме ви, че ще се влюбите!

Изпратете бързо запитване