Търсене
Close this search box.

6 причини да се заловите сериозно с френски

6 причини да се заловите сериозно с френския език

Френският език е реална възможност за добра кариера

Със сигурност сте чували за Диор, Пежо, Рено, Лореал…? Ако ли не, то поне мелодичните им имена със сигурност са подсказали, че са френски компании! Франция е гнездото и на много други успяващи компании, които търсят международни партньорства и квалифицирани сътрудници. И как да им спечелим симпатиите, ако не на родния  език?

Френски се говори в 28 държави и не само

Френски се говори не само във Франция, Белгия, Канада, Швейцария и още 24 държави, в които е приет като официален език, общо 77 са франкофонските държави в света! Той е официален език на международни организации (ООН, ЕС, ЮНЕСКО, НАТО, Червеният кръст и други).

Образованието и френският език

Едни от най-реномираните университети в света се намират във Франция! И тук не става дума само за Сорбоната. Образованието в някой от видните френски университети ще обогати не само CV-то, но и личностното развитие на всеки. Не бързайте да го отпишете като опция, мислейки си, че е непосилно скъпо! Образованието във Франция е на разумни цени, също така практика в страната е отпускането на стипендии. Франция участва в множество обменни програми за ученици и студенти! Софийският университет, езиковите училища с изучаване на френски език, а и Френският културен център предлагат немалко такива програми в сътрудничество с френски институции.

Френски „нотки“ в ежедневието ни

Френската кухня, култура, изкуство е навсякъде около нас. Какво ще кажете за любимия си омлет, франзела, кроасан, киш Лорен, лучена супа, суфле, рататуй, бяло или червено вино? Ето, минавате по тротоара под романтичните звуци на незабравимите френски шансони… Минавате покрай галерия и прочитате имената на Сезан, Моне, Реноар, Дега, Роден. С нетърпение очаквате да видите новия френски филм…
Затова ще си позволим да кажем, че уроците по френски език не са просто уроци, а пътешествия в света на кулинарията, модната индустрия, изкуството, театъра, танците и архитектурата! Владеенето на езика предлага вълнуващо и истинско докосване до признати в цял свят шедьоври.

Френският и любимите туристически дестинации

Обичате ли да пътувате? Навярно Франция е една от любимите ви или силно желани дестинации. Нищо чудно, като се има предвид, че всяка година Франция посреща около 70 млн. туристи. Излишно е да казваме, че ако умеете да говорите френски, удоволствието от атмосферата на Париж и други райони в страната, ще бъде още по-голямо!
Нека не забравяме и другите любими на туристите дестинации, като Белгия, Полинезия, Канада, в които също се говори френски.

Френският и интернет

След английския и испански език, френският е най-използвания в интернет пространството. Нужна ви е информация по различни теми? Вероятността да откриете това, което търсите с помощта на френския език е повече от голяма.

Прочетете още:

 

Разгледайте още:

Изпратете бързо запитване