6 причини да се запишем на курс по английски

6 причини да се запишем на курс по английски език 2

Да, безспорен факт е, че изучаването на английски език отнема време и се изисква желание, старание и усилия. Те обаче могат да останат незабелязани, ако мотивацията е достатъчно силна. Тя от своя страна понякога има нужда дори само от една единствена причина. Ние пък ще подскажем малко…

Семейство и приятели

Все по-често наши познати или членове на семейството заминават за чужбина по различни поводи. Когато отиваме да ги посетим обаче е добре да знаем английски език. По този начин ще можем да излизаме спокойно, да не задължаваме никого да ни превежда постоянно и да бъдем самостоятелни и желани гости.

Преместване в чужбина

Дали заради работа или заради любов, този сценарий също е доста често срещан. Когато не знаем английски език, при едно такова евентуално преместване ще се наложи да изгубим няколко месеца докато започнем да комуникираме спокойно с околните. Дори местният език да не е английски език, той винаги ще е от полза поне в началния период когато имаме най-голяма нужда от приобщаване към новата среда.

Работа

Най-често ни се налага да говорим на английски език когато имаме партньори или клиенти от други държави. Кореспонденцията и преговорите обикновено са на английски език и е добре да се чувстваме уверени и спокойни когато говорим. Използването на преводач може да доведе до обърквания, особено ако той не е добре запознат със спецификата на бизнеса, или дори до забавяне на работната среща. Ако владеем добре езика можем да разчупим служебните взаимоотношения и да поговорим с нашите събеседници и на по-свободни теми след приключване на работа. Не на последно място могат да се отворят и нови врати пред нас – възможности за бизнес пътувания, обучения, защо не и повишение.

Не е задължително да имаме международни контакти, за да ползваме английски език в работата си. Понякога той може да ни е полезен дори само за достъп до информация или превод, който можем да си направим сами, ако нивото ни на владеене е достатъчно добро.

Обучение

Ако сме си избрали специалност, която се предлага само в чужбина или университет, които са извън пределите на страната, то е много вероятно да ни се наложи да знаем добре английски език. Практика в много страни е той да се ползва като основен за обучения на чужденци.

Пътувания

Да говорим на местния език на държавата, в която отиваме, винаги е най-добрият вариант, но надали имаме време и възможност да учим толкова много езици. Затова е по-добре да се концентрираме върху английският език. С него можем да разрешим проблем с хотел, такси, да поръчаме храна в ресторант и да попитаме за насока и дестинация, която ни интересува. Дори да не бъдем разбрани от първия път, винаги ще се намери наблизо някой, който да разбира поне малко английски език и да ни помогне.

Предизвикателство

Понякога нямаме нужда от конкретна причина или тя да бъде свързана с конкретна възможност. Изучаването на английски език може да бъде предизвикателство към нас самите да научим нещо ново, да изпитаме волята си и упоритостта си.

 

Прочетете още:

 

Разгледайте още:

© 2024 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg