10-те най-секси звучащи езици в света

10-те най-секси звучащи езици в света

За някои може да бъде абсурдна CNN класацията за най-секси езици, но истината е, че трудно сърцето ще забие лудо, ако затворим очи и се оставим на звуците, носещи се от говорещи фламандски или мандарин. Пробвайте, ако не вярвайте! В същото време съществуват езици, от които дори и дума да не разбираме, ни карат да се отнесем в страната на романтиката и страстните желания. Не е ясно дали е въпрос на звучене или на вече създадени нагласи, но сред 7000 диалекта, съществуващи в света, анкетираните отличават 10 от тях като невероятно привлекателни. И за да бъдем по-конкретни: привлекателни колкото визията на стройни крака или стегнато мъжко тяло. Ето и класацията на CNN отзад-напред, а вие винаги може да имате свое собствено мнение и да мислите по по-различен начин;) Ние също оставаме с едно на ум…

10-то място: тринидадски език

Езикът, говорен в Тринидад се нарежда на 10 място във въпросната класация. Вече виждаме учудени погледи, най-малкото защото надали някой е чувал как точно звучи този език. На първо място нека поясним, че Тринидад се намира в Карибско море, в непосредствена близост до Венецуела. Самият език е странна смесица от френски, испански, креолски диалект, хинди, с влияние от английски език.

9-то място: португалски, говорен в Бразилия

Най-вероятно по-цветущото звучене на бразилския португалски се дължи до известна степен на влиянието на френския език. Дори и едно недотам тренирано ухо, може да усети разликата между оригиналния португалски и португалския, говорен в Бразилия. Говорим за истинска експлозия от звуци, които по съвсем естествен начин те подканват към танци, самба и една голяма усмивка. А когато всичко изглежда така усмихнато и спонтанно, съвсем естествено се прехвърляме и на вълна забавления с еротичен намек.

8-мо място: американски от южната част на САЩ

Странно звучащите думи дори и за англоговорящите, както ритъма и интонацията, ползвана от американците, галят ухото и те отнасят в едни по-романтични измерения. Спомнете си за Бритни Спиърс, родена в щата Мисисипи. За да се уверите или отхвърлите това, което твърди класацията на CNN, пуснете си Бритни без превод.

7-мо място: английски език

Нямаше да минем класацията на най-секси звучащите езици без английския, нали? Все пак най-ползваният език в света е езикът на който са създадени едни от най-хубавите песни и филми. Странното в случая е, че се нарежда едва на 7-мо място! По отношение на авторитетното му и благородно звучене никой не може да отрече първенството, но явно има какво още да се желае по отношение на секси звученето му…

6-то място: ирландски

Ето и една изненада! Странно, но факт е че ирландският диалект е едно стъпало по-напред от английския в CNN класацията за най-секси езици в света. Който е имал вземане даване с ирландския, не може да отрече лиричния акцент на ирландците, който завладява по особен начин слуха.

5-то място: нигерийски английски

Нека първо уточним, че Нигерия е една от най-многолюдните страни в света. Съответно живите езици и диалекти са общо 527, но все пак официален език е английският. Очевидно нигерийските езици и диалекти оказват особено влияние върху произношението на английски от страна на нигерийците, като основни особености са „маслените“ и по-чувствени нюанси. Водещите изследването дават пример с актрисата Omotola Jalade Ekeinde.

4-то място: чешки език

Ето че класацията за най-секси езици няма как да бъде отчетена по достойнство без поне един представител на славянските езици. За съжаление, не става дума за българския език, а за чешкия, който е един от западнославянските езици, открояващ се със своите дълги и кратки гласни, както и фиксираното ударение върху първата сричка от думата. Анкетираните определят като основен чар на този език, неговото мистериозно и леко сладникаво звучене.

3-то място: испански език

Нищо чудно, че испанският език се нарежда на трето място. Достатъчно е да извикаме в съзнанието си испаноговорящите секс символи Пенелопе Круз, Антонио Бандерас, Раул Пеня, Диего Домингес, за да се съгласим почти единодушно с неоспорваното трето място в класацията за испанския език.

Френският и второто място

Когато говорим за красота, музика и любов, някак съвсем естествено си спомняме вечните песни на Едит Пиаф, Милен Фармер, Шарл Азнавур, Силви Вартан. Да не говорим са секс символите от френското кино – Брижит Бардо, Катрин Деньов, Изабел Аджани, Жюлиет Бинош, Софи Марсо, Марион Котияр, Ален Делон, Жан Рено и много други. Точно затова надали звучи изненадващо, че на второ място в класацията за най-секси езици се нарежда френският език.

Първото място: заслужено отредено на италианския език

Явно в латинските езици има някаква магична сила, която говори за чувственост, сексапил и романтика. И първото място в класацията за най-секси езици бива заслужено извоювано от зашеметяващо мелодичният и чувствено звучащ италиански език. Ако все още се чудите защо, спомнете си за вечните имена в световната поезия, опера, съвременна музика и кино и въпросителните постепенно ще изчезнат. Точно така, говорим за незабравимите Данте, Бокачо, Петрарка, Вивалди, Лучано Павароти, Ерос Рамацоти, Андриано Челентано, Моника Белучи, София Лорен, Орнела Мути и още безброй невероятни имена на певци и актьори, които говорят не кой да е език, а невероятния италиански.

 

Прочетете още:

 

Разгледайте още:

© 2024 Всички права запазени | Езикова школа Омега

Изработено от Advento.bg